El passat mes de febrer el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va denunciar que el mural de Pedro Delso, que formava part d’un monument que s’ubicava a la plaça Espanya de Benidorm, estava abandonat i en molt mal estat a les portes del cementeri nou i demanava la seua protecció i recuperació. Ara, mesos després, l’obra continua en el mateix estat, sense que el govern local haja fet res. I a més, al seu costat també resten apilades nombroses peces del parc de l’Aigüera.

“Ni un dit ha menejat el govern local del PP per protegir el mural de Pedro Delso dedicat a l’almadrava malgrat a què hem estat insistint durant tots estos mesos en comissions informatives i amb peticions per escrit; és vergonyós”, ha criticat Bigorra. El portaveu ha recordat que l’obra mural que s’amuntega al terra dels terrenys de davant del cementeri sense cap protecció era part d’un monument valorat en 190.208,31 euros i estava ubicat a la Plaça Espanya fins que en 2009 les obres del Plan E van fer canviar-lo de localització.

A més, el propi regidor en una visita a on es troba depositada el que queda de l’obra de Pedro Delso ha pogut comprovar que també s’acumulen peces que pertanyen al parc de l’Aigüera, com lloses, càntirs, recipients de les fonts i fins i tot alguns motles originals. Bigorra ha expressat el seu temor a què tot este material puga desaparèixer atés que es troba completament a la intempèrie, sense cap mesura de seguretat que els protegisca, ni tan sols el fet d’ubicar-los en un recinte tancat, i tenint en compte que algunes fonts municipals assenyalen que algunes vegades ha desaparegut material de la mateixa zona. “Si davant la falta de condicions de seguretat s’extravia alguna d’estes peces, en el cas que es trenque o es faça malbé alguna de les fonts característiques del Parc de l’Aigüera, tots els benidormers i les benidormeres hauríem de pagar motles nous? És a dir, tothom hem de pagar que el govern de Benidorm no haja protegit correctament el nostre patrimoni?”, ha criticat el portaveu.

“Si a la inacció del govern local per conservar el mural de Pedro Delso i per protegir part del nostre patrimoni, com les peces que pertanyen al parc de l’Aigüera, s’afegix que el catàleg de béns de la ciutat encara no s’ha realitzat, podem afirmar que el govern de Benidorm s’ha oblidat de protegir el seu patrimoni”, ha firmat Bigorra. El catàleg de béns, que no només registraria tots els béns de la ciutat sinó que hauria de dotar-los de mesures de protecció i conservació, va ser aprovat en el ple de febrer, a instàncies d’una moció del grup municipal de Compromís Los Verdes. “Encara esperem la reunió que havia de fer-se al respecte i que el Departament de Cultura i Patrimoni ens va avisar que es faria fa tres setmanes; de moment, tot fum i cap acció per conservar el nostre patrimoni”.

Més fotos: