En el ple extraordinari de 7 de setembre es va resoldre el contracte de gestió dels servicis del Palau d’Esports l’Illa de Benidorm. Més enllà del desallotjament de l’empresa actual per nombrosos incompliments del contracte, es va acordar la creació d’una comissió per dilucidar quins servicis podia assumir l’Ajuntament i quins s’havien d’externalitzar. Els informes de la comissió posen en dubte la continuïtat dels cursos esportius i, fins i tot, recomanen el tancament temporal del Palau. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, demana “explicacions urgents” a la regidora d’Esports per saber què passarà amb els servicis del Palau.  

Bigorra ha explicat que l’informe del departament d’Esports de 14 de setembre diu literalment que “es fa molt difícil poder cobrir els horaris de les instal·lacions i les classes de les activitats previstes” i que els cursos propis que ara per ara es donaven com zumba, spinnig, Pilates, etcètera, “no podran ser assumits pels monitors esportius, i per tant suprimits de l’oferta d’activitats”. “El tècnic d’Esports informa que és inviable que l’Ajuntament assumisca la totalitat d’activitats esportives, com són els cursets, escoles i jocs escolars. Què ocorre aleshores amb la continuïtat dels servicis del Palau que la regidora d’Esports certificava com a segura?”, ha subratllat.

A més, el portaveu ha explicat que l’informe de Sanitat de 12 de setembre aconsella “el tancament temporal de la instal·lació” perquè els tècnics examinen que les condicions de seguretat i manteniment són les adequades. Condicions que segons l’informe adjunt del departament d’Enginyeria de 15 de setembre són les mateixes que s’han reiterat en el temps durant anys, l’última vegada durant el passat mes de juny. “Per una part, volem saber si la regidoria d’Esports tancarà o no les instal·lacions del Palau i, en cas de fer-ho, durant quant de temps. I per altra part, com és possible que el govern local del PP no haja previst fer cap acció de manteniment quan se’n vaja si totes les mancances que n’hi ha s’han informat una i altra vegada? És per falta de previsió o per irresponsabilitat?”, ha criticat molt durament Bigorra.

A tot això s’unix el fet que el grup municipal va preguntar el passat dilluns dia 19 de setembre en comissió informativa i en junta de portaveus sobre la continuïtat dels servicis del Palau d’Esports i no es va comunicar res, tot i que els informes dels quals únicament es donarà compte al ple del pròxim dilluns són de dates anteriors. “Únicament es va dir que el desallotjament de l’empresa està pendent d’informe jurídic, però en cap moment el govern va donar tota esta documentació que ja tenia”, ha indicat.

Finalment, també ha preguntat que fins a quin punt estos informes poden influir en els plecs de condicions tècniques que s’han estat debatent. Perquè una de les solucions que l’informe d’Esports proposa com a solució per al Socorrisme del Palau és que s’haguera inclòs en el plec de platges. Després de vore que esta qüestió no va ser plantejada en l’última reunió sobre l’esmentat plec i tampoc en comissió, Bigorra es pregunta perquè el govern local no va tindre a bé “ni tan sols comunicar-ho als membres de la corporació municipal en estes reunions”.

Per tot plegat, el regidor de Compromís demana una explicació clara sobre el futur immediat del Palau d’Esports l’Illa de Benidorm ja que de moment, en la seua opinió, “existix una clara falta de previsió o irresponsabilitat que posa en dubte la continuïtat d’alguns servicis que s’hi donen”.