web analytics

Els regidors del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra i Juan García, han explicat en roda de premsa que presentaran una moció urgent per al pròxim ple de octubre perquè es realitze una consulta entre tots els veïns i veïnes de Benidorm perquè decidisquen quina és la decisió més idònia per al mercadet municipal que s’ubica ara al barri dels Tolls i que normalment es localitzava a l’esplanada de Mercasa.

“A la vista de la polèmica sorgida per la localització definitiva del mercadet municipal, que abans de les obres del parc de Foietes estava al barri de colònia Madrid i ara està als Tolls, el nostre grup proposa un acord de consens mitjançant la celebració d’una consulta popular entre els benidormers i benidormeres”, ha explicat Bigorra. El portaveu i regidor de Compromís ha comentat que la realització de la consulta està prevista en el reglament de participació ciutadana, aprovat en 2010, i que tindria dotació econòmica ja que el propi grup va esmenar els pressupostos locals actuals, i va ser aprovada la modificació, perquè estos actes de participació augmentaren de 3.000 a 6.000 euros la seua dotació, en previsió de la realització de consultes.

Bigorra ha subratllat que en cap cas es pretén que hi haja duplicació del mercadet en els dos barris, sinó que es trie quin és el millor per a tota la ciutadania: “La ubicació del mercadet s’ha convertit en un tema de ciutat pel nombre de ciutadans de Benidorm que consumixen els seus productes de proximitat en els mercadets i per la implicació dels comerciants de la ciutat. Per això la millor manera de resoldre el problema es que tothom diga la seua en un procés tremendament participatiu com és una consulta popular”.

Per la seua part, García, portaveu adjunt de la coalició ha explicat que la intenció de la moció és que la consulta es realitze abans que finalitze l’exercici econòmic i previsiblement abans que comence el pròxim any, atés que les previsions més optimistes assenyales que les obres del Parc de Foietes finalitzaran en els primers mesos de 2017.

També ha reiterat els valors democràtics que suposa la realització de la consulta per a tota la ciutadania de Benidorm: “La participació democràtica de tota la ciutadania en els temes de ciutat fomenten la cultura del consens en la nostra ciutat alhora de prendre decisions tan sensibles que ens afecten de ple”.

Ambdós portaveus esperen que la moció prospere la urgència en el ple de dilluns i que compte amb el suport majoritari per trobar el millor emplaçament al mercadet municipal de Benidorm.

Àudios de la roda de premsa: