El ple va aprovar per unanimitat la proposta per rehabilitar el Parc de l’Aigüera de Benidorm que va presentar el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra. Així el ple es compromet a pressupostar per a 2017 el projecte de rehabilitació del sòl, elements decoratius i elements funcionals del Parc i a què s’acabe en com a màxim tres anys. També es van aprovar les mocions del grup per instar a la Diputació a què concedisca les inversions a municipis de manera objectiva, la proposta per crear camins segurs escolars a Benidorm i el Pla contra la LGTBFòbia, sol·licitat pel grup municipal fa un any. Per contra no es va aprovar la moció que demanava una consulta per conéixer la ubicació definitiva del mercadet.

“Gràcies a la iniciativa del nostre grup municipal, el Parc de l’Aigüera recuperarà l’esplendor que tenia en anys anteriors, ja que el ple ha aprovat per unanimitat que es rehabilite completament en els seus elements deteriorats”, ha indicat Bigorra. El portaveu es mostrava satisfet que tots els grups municipals donaren el seu vistiplau a la moció del gruop municipal, esmenada per CBM, perquè les instal·lacions del Parc es doten d’un projecte de rehabilitació per cometre les obres necessàries que arreglen el terra malmès especialment pel pas de vehicles, els elements decoratius perjudicats pel pas del temps i per l’acció humana i els elements funcionals estropejats, com ara bancs i taules.

“Amb esta moció fem que l’Ajuntament es comprometa a posar diners en els pròxims pressupostos locals de 2017 i que finalitze l’obra com a màxim en 2019, sempre respectant els criteris urbanístics i arquitectònics del projecte original del parc”, va indicar el portaveu.

Per altra part, també es van aprovar per unanimitat altres dos mocions que presentava el grup municipal. Una d’elles és la dedicada a instar a la Diputació d’Alacant a què adjudique amb criteris objectius les inversions per a municipis “i no com fins a l’actualitat, fent clientelisme d’acord amb el color polític afí entre municipis i la institució supramunicipal”. Esta proposta es basava en la iniciativa del Pla Objectiva presentada pels membres de Compromís a la Diputació d’Alacant.

Així mateix, també es va aprovar unànimement la moció per crear camins escolars segurs a Benidorm, de manera que els i les estudiants puguen anar de manera autònoma i amb total seguretat als col·legis i que es consciencie, amb la col·laboració de les AMPAs i del Consell escolar, de les bondats d’estos camins per afavorir la mobilitat sostenible.

D’igual manera es va aprovar el Pla contra la LGTBFòbia, que si bé era una proposta del govern local, estava realitzat a instàncies d’una moció de Compromís Los Verdes aprovada en ple fa més d’un any. El grup municipal a més va realitzar modificacions a l’esborrany del Pla per millorar encara més la lluita contra la discriminació del col·lectiu. El portaveu, en la seua intervenció durant el ple, va recriminar la tardança a posar-lo en marxa i va demanar que es posara en marxa el més prompte possible.

Mocions no-aprovades

Per contra, la moció del grup municipal que demanava la realització d’una consulta ciutadana per saber la ubicació definitiva del mercadet municipal va ser retirada de l’ordre del dia, i per tant no votada, pels vots de PP, CBM i C’s. El portaveu va criticar que “el govern local sempre destaca que està fomentant enormement la participació, però quan toca fer la prova de foc d’aprovar una consulta, en base al reglament de participació de l’Ajuntament i per solucionar una polèmica important, la rebutgen”.

A banda, també es va desestimar pels vots de PP i PSOE el recurs de reposició contra l’acord plenari que prorrogava el contracte d’aigües i clavegueram de Benidorm que va presentar el grup municipal juntament amb altres forces polítiques de l’oposició. Bigorra va insistir en què la pròrroga es va aprovar sense els informes necessaris, com així també assenyalen els informes que desestimen el recurs de reposició, i que Compromís Los Verdes “seguirà lluitant pels interessos de tots els benidormers i benidormeres” en este assumpte.

Per últim, tampoc es va aprovar una moció d’urgència presentada conjuntament amb socialistes i liberals per recriminar l’acció del govern popular sobre contractació. Concretament, es buscava reprovar que el PP havia aprovat per decret una contractació externa que la comissió informativa havia rebutjat prèviament amb els vots de l’oposició. Els vots en contra de PP, C’s i CBM van evitar la reprovació de la gestió poc democràtica del govern local de Benidorm.