Tres mesos després que s’aprovara en el ple, arran d’una moció de Compromís Los Verdes, que s’estudie la modificació de l’ordenança de platges de Benidorm perquè s’arreplegue la regulació i sanció de les hamaques i para-sols que es deixen abandonats en les platges, res s’ha fet al respecte. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, critica la deixadesa del govern local i la falta de resposta al respecte.

El portaveu considera que el govern del PP mai ha tingut la intenció de modificar l’ordenança per sancionar els malos usos de reserva d’espai en primera línia de platja per hamaques i para-sols sense cap utilització. “Durant el ple d’agost, ja es va canviar la redacció de la nostra moció d’instar a la regulació a deixar-ho en un estudi, i en eixe mateix ple, el regidor de platges es va comprometre a què, si tot anava bé, vinguera la modificació en el ple següent, és a dir, en el de setembre. Estem a desembre i no tenim cap notícia de què s’estiguen realitzant estos treballs”.

Bigorra es refereix a què en diferents comissions informatives i en el ple d’octubre es va preguntar per l’aplicació d’esta moció i el govern local encara no ha contestat. “A més de la deixadesa d’acció, el govern local torna a oblidar la transparència de contestar a l’oposició”, ha indicat.

Cal recordar que la moció original instava a la modificació de l’Ordenança Municipal de Gestió de l’Ús Públic de les Platges de Benidorm perquè arreplegara la prohibició de l’ocupació de la platja sense utilització per hamaques i para-sols, igual que ocorre amb altres objectes, així com que s’establisca sanció pertinent per a estos casos. Bigorra recorda que la moció aprovada vetlava perquè ningú s’aprofite de les platges públiques de Benidorm i que tothom en poguera gaudir en igualtat de condicions.

El portaveu també va explicar que, quan es va debatre la proposta, diferents informes policials van constatar l’existència del problema a les nostres platges, i que altres poblacions, com València o Torrevella, establien multes als usuaris que abusen de un lloc públic com és l’arena de la platja, perquè ho tenen regulat per ordenança municipal. “Quan aplicarà el govern local de Benidorm la nostra moció per actuar en el mateix sentit que estes poblacions? Tornarà a ser temporada alta i encara no s’haurà fet res. Hem de cuidar els nostres turistes i els nostres residents de manera que tinguem un turisme amb la major qualitat possible”, ha finalitzat.