El V taller d’ocupació de Benidorm comptarà amb una ajuda de 185.463,60 euros del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) per millorar la inserció laboral de les persones. Concretament en el cas de Benidorm van destinats a formar durant un any a deu alumnes en tasques administratives d’informació i atenció ciutadana. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha destacat el compromís del Consell amb les polítiques actives de formació i ocupació.  

“La Conselleria d’Economia Sostenible, mitjançant el SERVEF, impulsa amb esta subvenció la millora de l’ocupabilitat dels benidormers i benidormeres aturats”, ha explicat Bigorra. El portaveu també ha ressaltat que per primera vegada tot l’alumnat finalitzarà amb un certificat de professionalitat, acreditant la seua capacitació per al desenvolupament d’una activitat laboral identificable en el sistema productiu.

Així els deu alumnes que participen de V Taller d’Ocupació de la ciutat, que han d’estar registrats en el Servef i tenir com a mínim 25 anys, tindran una formació fins a desembre de l’any 2017, repartits en 1.920 hores de formació, sobre “Servici d’atenció i informació al ciutadà i resident de Benidorm” en diverses oficines administratives i d’atenció ciutadana municipals. Esta formació es dividix en dos especialitats: “activitats administratives en relació al client” i “operacions auxiliars de servicis administratius i generals”.

A més de la inserció laboral, els tallers d’ocupació promouen la integració social, ja que quan es procedisca a la selecció del participants, es tindran en consideració diferents col·lectius prioritaris: les dones, especialment les víctimes de violència de gènere, les persones amb discapacitat, les persones en situació o risc d’exclusió social, les persones majors de 55 anys, les persones amb baixa qualificació i les persones en atur de llarga durada.

El citat taller es un dels 60 tallers d’ocupació que el SERVEF ha concedit per a tota la Comunitat, que permetrà que 1.100 persones accedisquen durant un any a un programa mixt d’ocupació i formació. Entre els 57 municipis que rebran part de la subvenció total de prop de 20 milions d’euros de la Generalitat, a més de Benidorm, de la Marina Baixa també s’hi troba la Nucia, amb el doble d’aportació que la ciutat costanera, ja que atendrà el doble d’alumnes, és a dir, un total de vint. Estes ajudes s’uneixen als tallers d´Avalem, enfocats a joves menors de 30 anys.