L’Ajuntament de Benidorm va autoritzar via decret que persones externes a l’administració pogueren impartir diferents cursos en el Palau d’Esports L’Illa de Benidorm. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat en roda de premsa que el govern local està permetent “una contractació encoberta” sense complir ni els horaris autoritzats, ni les sales permeses i, per tant, permetent que l’Ajuntament cobre molt menys per l’ús de les instal·lacions municipals esportives de tots i de totes.  

“Demanem explicacions i responsabilitats al Departament d’Esports de l’Ajuntament de Benidorm perquè està fent la vista grossa i promocionant les classes que realitza una persona particular en el Palau, sense complir ni els horaris ni les aules per les quals va ser autoritzat, i per les quals Benidorm està perdent diners”, ha assenyalat Bigorra.

El portaveu es refereix així a què el passat 7 de desembre es van fer tres autoritzacions per fer cursos en el Palau d’Esports: un de zumba, un de pilates i un altre de gimnàstica. Les tres autoritzacions vàlides per un mes i renovables mes a mes tenien uns horaris i sales concretes permeses i havien de pagar una quota a l’Ajuntament, d’acord amb l’ordenança municipal.

En el cas dels cursos de gimnàstica autoritzats, corresponents a exercicis de càrdio i musculació segons la pròpia regidora d’Esports, el decret només permetia l’ús del gimnàs de dilluns a divendres de 10 a 12 hores i de 17 a 19 hores. Però este autoritzat està anunciant amb un cartell que està penjat al propi Palau que fa classes no només de gimnàs, sinó també zumba, pilates (cursos autoritzats als altres autònoms), piscina, ioga o aquagym de 8 a 21 hores de dilluns a dissabte i de 10 a 13.30 els diumenges “incomplint flagrantment l’autorització de l’Ajuntament, ja que està augmentant les hores dels cursos de 88 autoritzats a 350 hores al mes i està emprant espais no permesos, com la piscina”.

Bigorra ha explicat que este fet té conseqüències a nivell de recaptació de l’Ajuntament: “Si complira el decret, per la sala de musculació o la de càrdio hauria de pagar 1.868,24 euros per cadascuna al mes, o 3.736,48 en total, però en canvi, amb les hores que fa, i comptant únicament les taxes del gimnàs, hauria d’abonar a l’Ajuntament com a mínim 7.430,5 euros per sala o 14.861 en total. És a dir, estem perdent diners”. A més, ha afegit que, amb les xifres del servici real, “podríem estar parlant d’una contractació menor encoberta que s’ha saltat demanar diferents pressupostos, només per beneficiar clarament uns particulars”.

El portaveu assegura que l’Ajuntament és conscient d’estes irregularitats, “perquè en el mateix Palau, en preguntar pels preus dels cursos que oferix l’Ajuntament, ens informen dels preus i horaris d’este curs autoritzat i ens assenyalen que és més barat que els que oferix el consistori amb els monitors esportius municipals”. Uns monitors que ja tenen horaris i funcions en el gimnàs, d’acord amb els informes emesos per l’Ajuntament abans de rescindir la concessió privada del Palau.

En definitiva, Bigorra creu que el govern local “ha d’explicar per què permet que un particular oferisca cursos saltant-se les condicions autoritzades, pagant menys a les arques municipals, possibilitant que faça competència maliciosa als servicis públics que dóna l’Ajuntament amb els monitors esportius municipals, i a més fent publicitat d’estos cursos autoritzats, cosa que repercutix en la disminució de possibles abonats en els servicis adscrits a l’Ajuntament”. “L’únic benefici que hi ha ací és el privat i potser efectuat de forma interessada pel govern local per fer veure de manera intencionada que la privatització del servici és la millor opció”, ha finalitzat advertint Bigorra.

Àudio de la roda de premsa: