El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, sol·licita que es pose en marxa la convocatòria per participar en el ‘Passeig dels artistes’ de Benidorm, que enguany encara no s’ha convocat. A més, ha demanat que es publicite convenientment el registre d’artites de la ciutat, creat en març a instàncies d’una moció aprovada del propi grup municipal perquè Benidorm compte amb un llistat de persones que es dediquen a les arts i en puga fer ús en exposicions, actuacions i altres esdeveniments que organitze.  

Mentre l’any passat per estes dates estava a punt de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds d’artistes de carrer que exposen els seus treballs en diferents ubicacions de la ciutat, l’anomenat ‘Passeig dels Artistes’, a hores d’ara encara no s’ha fet la convocatòria. “Quasi un mes de retard respecte a l’any passat portem per triar els i les artistes que participaran en estos llocs destacats de la ciutat”, ha assenyalat Bigorra.

El portaveu espera que el departament de Cultura no estiga pensant prescindir del passeig d’artistes “ja que permet a diferents ciutadans i ciutadanes de la ciutat exposar el seu art, creant així diferents focus culturals a Benidorm”. Fins a la data, alguns dels punts autoritzats per al ‘Passeig dels Artistes’ es trobaven a diferents indrets del Parc d’Elx, del Passeig de Ponent o a la Plaça de l’Ajuntament.

El registre d’artistes, sense publicitat

Bigorra també ha criticat que el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Benidorm “podria treballar més en la difusió del registre d’artistes, que es va crear oficialment en març”. Es referix a què esta moció del grup municipal, aprovada en ple en juliol de 2015, que instava a la creació i recopilació de les dades dels artistes que així ho desitjaren en un llistat elaborat per l’Ajuntament, per després ser utilitzat en les accions culturals que s’organitzaren a nivell local, “es va penjar en la web de l’Ajuntament, que ha estat molts mesos en construcció pels canvis en la pròpia pàgina, la qual cosa ha dificultat que la gent se n’assabente, i a més no s’ha fet cap campanya informativa, ni tan sols s’ha difós a través del tauló d’anuncis”. Per tot això, encara no s’ha apuntat cap persona a este registre.

“Per possibilitar als ciutadans i ciutadanes que es dediquen al món de les arts tindre un espai en la seua ciutat on promoure les seues obres, no només s’ha de crear un registre i ja està, sinó que s’ha de publicitar i promocionar correctament per fomentar la participació i que tota la ciutat puga eixir beneficiada”, ha finalitzat.