Per la promoció turística del Concurs de la Broqueta de Benidorm, que es va celebrar del 19 al 25 de setembre, el govern local va autoritzar diferents despeses al respecte. Entre aquestes despeses, a banda de campanyes publicitàries radiofòniques, s’ha justificat uns gastos d’autopista i pàrquing de l’assistència de l’alcalde de la ciutat al Fórum Europa, que es van produir dos mesos després del concurs, i que a més en cap moment es va celebrar la conferència planificada.

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat que el govern popular “haja colat uns gastos que res tenen a vore amb la promoció turística de la ciutat ni amb el concurs de la Broqueta, sinó que només es tractava d’una conferència en la que anava a participar l’alcalde”. Una conferència que havia de celebrar-se el 23 de novembre, dos mesos després del concurs, però que es va suspendre per la mort de l’exalcaldessa de València i aleshores senadora Rita Barberà.

Per al regidor, crida més l’atenció que les despeses de l’acte, “ja no és que tinguen cap relació amb el concurs, sinó que a més mai va tindre lloc la conferència i, per tant, mai es va parlar de cap aspecte de Benidorm, ja siga del nostre turisme, la nostra cultura o el nostre medi ambient”.

A més, Bigorra ha recordat que el passat dilluns en comissió informativa va preguntar si hi havia cap intenció de promoure el concurs de la Broqueta a la tribuna del Fórum Europa, i no va donar cap resposta cap membre del govern local.

La despesa relativa inclosa del dia 23 de novembre és de 31,60 euros i pertany als viatges d’autopista de Benidorm a València i viceversa i a l’estança del pàrquing a la ciutat del Túria. S’inclouen dins de les despeses justificades de 2.118,85 euros en les quals existeixen tres partides destinades a campanyes publicitàries radiofòniques en emissores de la ciutat durant la setmana en què es va celebrar el concurs.

“La quantia de la despesa és el menys important; el més rellevant és que s’ha jugat amb la promoció turística d’una cita important de la ciutat, i s’han justificat gastos de les arques publiques que en cap cas corresponen amb el que s’havien de destinar”, ha apuntat Bigorra. El regidor ha sol·licitat que, quan es faça una previsió de gastos, “tots els diners que s’hagen de justificar siguen únicament i exclusivament del concepte a què es refereix” per evitar estes pràctiques dubtoses.