Durant aquest matí s’ha produït una reunió, convocada per la regidoria d’Hisenda, per tractar la modificació de diferents ordenances fiscals locals. Però entre aquestes no es trobaven cap de les normatives fiscals de l’Ajuntament que havien de ser canviades perquè que tots els cursos i activitats de les diferents regidories de l’Ajuntament de Benidorm tinguen les mateixes bonificacions fiscals en base a diferents criteris socials i familiars, com així demanava la moció de Compromís Los Verdes, aprovada per majoria en el ple de setembre, ja que algunes de les ordenances que regulen els preus dels cursos no tenen cap bonificació.

Permisos d’obres, llicències urbanístiques, autoritzacions ambientals i ocupació de l’espai públic s’han tractat en la reunió sobre la modificació de les ordenances fiscals relatives a aquests aspectes, algunes d’elles aparcades des de fa més d’un any. Però les ordenances fiscals relatives als cursos municipals que havien de tractar-se per complir la moció aprovada en setembre de 2016 perquè tots els cursos municipals tinguen les mateixes bonificacions, i així beneficiar a la ciutadania, no figuraven ni tan sols a la convocatòria.

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat que “el mateix grup que es va abstenir en el ple de setembre de la nostra iniciativa, el grup popular, és qui des del govern ha oblidat contemplar la seua aplicació en esta reunió sobre ordenances fiscals”. El portaveu mostra preocupació perquè l’extensió de les bonificacions a tots els cursos municipals “quede congelada” i “no quede contemplada en els pròxims pressupostos per a 2017”.

Així mateix, ha recordat que la moció aprovada instava a la modificació de les ordenances municipals número 39 i 42, relatius als cursos de Cultura i Joventut, per incloure bonificacions que atenguen a criteris socials i familiars, com que aquests cursos tinguen bonificacions per la possessió del Carnet Jove, el fet de pertànyer a una família nombrosa, l’assistència de diversos membres de la mateixa família a l’esmentat curs o activitat, així com l’acreditació de circumstàncies socials com la percepció de prestacions socials o trobar-se la renda familiar sota els llindars marcats per l’Indicador Públic de renda d’Efectes Múltiples (IPREM). Així mateix, en els cursos de Cultura també se sol·licita que tinga descomptes la condició de jubilat o pensionista.

La moció també instava a la revisió i modificació de la resta d’ordenances fiscals sobre cursos oferts per les regidories o que imparteixen ensenyaments de l’Ajuntament de Benidorm, per a la inclusió, en el cas que no estiga recollida, de bonificacions de caràcter social i familiar, com les anteriorment descrites.