Gràcies a dos mocions de Compromís Los Verdes, aprovades per unanimitat, Benidorm oferirà informació i assessorament jurídic i econòmic als afectats per les abusives clàusules sòl i per les despeses de la constitució de la hipoteca i fiscalitzarà correctament el cànon que rep l’Ajuntament per part de l’empresa concessionària del pàrquing de l’Aigüera. En canvi, la moció conjunta perquè l’Ajuntament de Benidorm utilitze la subvenció de la Generalitat per contractar un nou agent d’igualtat no va prosperar perquè el govern local del PP va decidir ajornar el seu debat.

El regidor de Compromís i portaveu de la coalició, Josep Bigorra, va expressar la seua satisfacció perquè el ple va acordar que l’existent oficina antidesnonaments de Benidorm informarà i assessorarà debades els afectats per les clàusules sòl i els gastos de constitució de la hipoteca, que diferents sentències han declarat com abusives i recuperables econòmicament parlant. “D’aquesta manera, hem aconseguit que la ciutat se sume al servici que ja proporciona la Conselleria de Justícia a través dels Col·legis d’advocats sobre aquest tema”.

Bigorra creu necessari que l’administració local impulse aquest servei d’informació i convida a què es pose en marxa el més prompte possible. També recorda que la moció aprovada obliga a què l’Ajuntament de Benidorm, a través dels seus canals de comunicació i participació informe les organitzacions socials i veïnals de la ciutat amb la col·laboració de la PAH.

Per altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat la moció per fiscalitzar correctament l’empresa que explota fa quasi 30 anys el pàrquing de l’Aigüera de Benidorm. El regidor de Compromís considera que aquesta proposta era “necessària perquè diferents departaments havien alertat que no existeixen documents que certifiquen la recaptació bruta anual de la que s’extrau el cànon que rep l’Ajuntament i no hi ha informes reals que justifiquen els canvis de tarifes”. Bigorra ha recordat que no s’ha trobat el contracte de l’explotació del pàrquing de l’Aigüera (només els plecs administratius) i que l’empresa aporta ara mateix un 4% de la recaptació anual, és a dir, que durant 22 anys Benidorm només ha rebut vora 400.000 euros.

No tot són acords. Per contra, la moció presentada d’urgència conjuntament amb el grup socialista i Liberales per contractar una agent d’igualtat en base a la subvenció nominativa de 25.000 euros ja pressupostada per la Generalitat no va prosperar perquè l’alcalde va decidir deixar la qüestió sobre la taula, al·legant que no existia eixa subvenció, que no hi havia cap convocatòria o que era necessari modificar la Relació de Llocs de Treball. Bigorra va protestar amargament contra aquesta decisió durant el ple i, a més de llegir en el document de pressupostos autonòmics la partida destinada a Benidorm, “un dels 76 ajuntaments subvencionats pels només 35 que disposaven dels servici anterior”, va explicar que les bases de la convocatòria les havia de fer el govern local i que la nova agent d’igualtat seria contractada de manera temporal, per la qual cosa no variaria la RLT, “com la Generalitat ha explicat en diverses ocasions i escrits a tots els Ajuntaments implicats”. Per aquesta raó, el portaveu ho va deixar clar: “Si no accedim a la subvenció, és perquè el govern local del PP no vol”.