A l’espera de què es convoque el ple de pressupostos locals per a 2017, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha desvetlat una de les esmenes que hi presentaran: que es destinen diners  al projecte d’un menjador social o alberg municipal. A més de ser una de una de les demandes reiterades de la ciutadania en els pressupostos participatius que no apareix enlloc en els comptes de Benidorm, també és una petició repetida pel grup municipal, ja que formava part de les al·legacions finals formulades als comptes de 2016.

Bigorra considera que els pressupostos locals, “a més d’atendre les qüestions necessàries d’escena urbana, accessibilitat i mobilitat formulades pels veïns i veïnes, també ha de fer un esforç en les peticions socials més votades en els pressupostos participatius, com la de la creació d’un menjador social o alberg”. El regidor és conscient que és una demanda reiterada per diferents benidormers i benidormeres i per això el grup municipal tornarà a demanar com a esmena als comptes locals per a 2017 una partida econòmica per a la realització d’un projecte d’un alberg o menjador social municipal, com ja va fer en 2016 amb les al·legacions a l’aprovació definitiva del pressupost.

El portaveu ha considerat que dotar Benidorm d’esta infraestructura “sempre comptant amb la col·laboració de les organitzacions socials”, donaria resposta a les persones que per les seues condicions econòmiques no poden cobrir les seues necessitats bàsiques. Segons la seua opinió, la necessitat existeix, com ja es va evidenciar en gener d’enguany quan, per qüestions de l’onada de fred i mal oratge es van habilitar temporalment llits al centre social Llorca Llinares. “En compte donar respostes temporals, hem d’intentar tindre una solució més permanent”, ha comentat.

Per altra part, Bigorra ha indicat que l’opció més votada a nivell social en els pressupostos participatius, la sol·licitud de què el Centre Tanit òbriga de vesprada, és una petició que el grup municipal ha realitzat en reiterades ocasions, l’última en setembre de l’any passat, demanant que hi haja un conserge en torn vespertí, com ocorre a la resta de centres socials i que encara no s’ha atés. El portaveu ha insistit en la necessitat d’atendre aquesta petició.

Per últim, ha tornat a reclamar que el debat dels comptes municipals no es retarde més i que s’efectue aquesta mateixa setmana, com va sol·licitar en comissió informativa i en el ple municipal de febrer, celebrats ambdós el dilluns. “El govern local ha de convocar el més prompte possible el ple de pressupostos perquè Benidorm hauria de tindre clares les seues despeses, ingressos i inversions igual que ja els tenen altres institucions, com exemple la Generalitat”.