El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, però a Benidorm no tots els centres museístics estan d’enhorabona: el museu de l’Hort de Colon continua tancat. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, aprofita aquesta data per reivindicar un ús i programació continuada per a aquest museu, com ja es va sol·licitar fa un any.

Dotació amb personal i material suficient per al museu Hort de Colon. Això és el que demana el grup municipal per escrit al departament de Patrimoni Històric per acabar amb la temporalitat del centre museístic de Benidorm, segons ha afirmat Bigorra. El portaveu ha explicat que des d’octubre de 2016 aquest museu roman tancat “i no per falta de materials o d’iniciatives que s’hi podrien ubicar, com es demostra amb les recents exposicions sobre fòssils paleontològics o la dedicada a l’aniversari de la representació de la carta de poblament, sinó únicament i exclusivament perquè el govern local preferix obrir-lo només uns mesos a l’any, infrautilitzant les instal·lacions municipals”.

Ha recordat que l’any passat ja es va criticar que l’Hort de Colon només obrira en els mesos d’estiu i “per les dates en què estem, sembla que enguany ocorrerà el mateix”. “Com és possible que el govern local mantinga tant de temps tancat aquest centre? On queda la planificació i programació cultural que es realitza des del govern local que durant molts mesos ha permés que l’Hort tinga les portes tancades?”, critica Bigorra.

El portaveu lamenta que el govern del PP oblide l’Hort de Colon “desproveint d’un focus cultural el centre de la ciutat, tant per a residents com per a visitants, que tantes vegades reclamen en els punts d’informació turística activitats culturals en la nostra ciutat”.

Per altra part, també ha comentat la paràlisi que pateix la regularització del local propietat de l’Ajuntament per albergar el Museu Arqueològic de Benidorm: “Des de desembre de 2015 està pendent de dur a terme la nostra moció perquè l’Ajuntament inscriga correctament el local situat en la Cala i puga fer-ne ús com a museu Arqueològic”, ha criticat.

Bigorra constata així un nou incompliment d’una moció de Compromís Los Verdes aprovada pel ple municipal i certifica, al seu parer, el poc interés del govern local pels museus de la ciutat: “Ni obrir l’Hort de Colon ni regularitzar el que hauria de ser el Museu Arqueològic de la ciutat; així estan les coses”.