Any i mig després de sol·licitar que se senyalitze el brollador d’aigua dolça a les arenes de la platja de Ponent, anomenat Les Fontanelles, el govern local encara no hi ha col·locat cap cartell informatiu. A més, es dóna la circumstància que el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, en agost de 2016 va facilitar informació al respecte al departament de Medi Ambient per facilitar la tasca. “Intentem ajudar en el treball de senyalització però sembla que posar en valor un indret únic de la ciutat és una qüestió secundària per al govern de Benidorm”, ha assenyalat.

Atapeïda la platja actualment per turistes i residents que gaudeixen de les nostres arenes, la platja de Ponent continua sense tindre cap senyal que indique de l’existència d’un dels pocs brolladors d’aigua dolça que existeixen tan a prop de la mar. Les Fontanelles, com així s’anomena, de vegades visible a l’arena, de vegades amagat enmig l’aigua salada de la Mediterrània, depenent de l’època de l’any, “és un atractiu turístic mediambiental a donar a conéixer als nostres ciutadans i ciutadanes i als visitants”, indica Bigorra.

Per aquest motiu, el grup municipal, a l’inici de la legislatura, a finals de 2015, va proposar que l’Ajuntament disposara un cartell que explicara l’origen i formació de les pròpies Fontanelles, com ocorre en algunes platges, que expliquen la biodiversitat de la zona o indrets i formacions úniques de la zona, per senyalitzar i ubicar millor este brollador i per oferir una explicació d’esta font. En aquell moment, només existia una tanca de plàstic per evitar el pas, i per això també es va suggerir que la protecció del brolladora es realitzara d’una manera més integrada amb el paisatge de la platja, com per exemple, alguna disposició semblant a les passarel·les de fusta existents.

El regidor ha explicat que, “per facilitar la tasca, vam proporcionar la breu documentació que existia sobre la història i creació de les Fontanelles al departament corresponent” en agost de 2016 però sense èxit. “Va passar la setmana santa sense cap cartell; ara arribarà la temporada d’estiu i tampoc hi haurà senyalització. El govern del PP està perdent l’oportunitat de visibilitzar i donar difusió a un racó que podria atraure els nostres visitants”, ha criticat.