Al costat de l’estadi Guillermo Amor, en el camp de gespa artificial, hi ha una graderia amb una planta irregular, que dificulta la presència d’espectadors de competicions esportives o altres esdeveniments. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, proposa, mitjançant una moció per al pròxim ple, que s’estudie la reconversió en una autèntica grada d’aquesta zona. Així mateix també es proposa que s’estenga el tendal de la graderia actual d’aquest camp a tota l’extensió longitudinal de la graderia.

“Amb aquesta moció volem afavorir la presència d’espectadors de competicions esportives o altres esdeveniments alhora que la instal·lació esportiva guanyaria en qualitat, d’acord amb el nivell que es mereix la ciutat esportiva Guillermo Amor”, ha assenyalat Bigorra. El regidor ha explicat que sembla que no existeix un estudi sobre la conversió de la grada actual del camp de gespa artificial, annex a l’estadi Guillermo Amor, en un vertader lloc amb seients, segons afirma que li han indicat els tècnics de l’Ajuntament.

Per això, la moció planteja en primer lloc la necessitat de realitzar un estudi per part dels tècnics municipals sobre com transformar aquesta grada actual, situada més pròxima a les vies del TRAM, que presenta una disposició irregular, en una grada amb una disposició de bancs i seients per afavorir una millor disposició d’espectadors i espectadors. En segon lloc, una vegada finalitzat l’estudi, la proposta demana aplicar les solucions estudiades.

A més, la moció del grup municipal també sol·licita estendre el tendal de la graderia d’aquest camp disposada amb bancs de pedra, que funcionen com a seients, al llarg de tota aquesta grada, de manera que protegisca dels rajos solars per igual.

Per últim, Bigorra ha recordat que aquestes millores proposades s’uneixen a la sol·licitud de fa més d’un any del grup municipal de reparar la tanca perimetral de la ciutat esportiva, situada darrere del frontó i al costat de les vies del TRAM adjacents, per evitar accidents, “i que encara no ha tingut una solució per part del govern local”.

La Ciutat Esportiva Guillermo Amor va veure nàixer les seues primeres instal·lacions al voltant de 1968, quan encara ostentava el nom d’Estadi Municipal de Foietes. Amb una capacitat per a aproximadament unes 9.000 persones, l’estadi i la ciutat esportiva, rebatejat en 2010 amb el nom de Guillermo Amor, en honor a l’il·lustre jugador de futbol, acull durant tot l’any competicions esportives de tot tipus i esdeveniments diversos en les seues instal·lacions.

Més imatges: