En el ple de setembre de 2016, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va realitzar una sèrie de qüestions al govern local a l’apartat de precs i preguntes. En no ser contestades ni el mateix ple, ni en el següent, com així obliga la legislació, i en haver passat massa mesos sense obtindre cap resposta, el regidor ha presentat una reclamació al Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana perquè s’inste al govern local a què conteste i, en el seu cas, que aplique les sancions corresponents.

Preguntes sobre l’estació d’autobusos, preguntes sobre l’edifici Karola i preguntes sobre el sector urbanístic APR7 són les qüestions que va plantejar Bigorra en el ple de 26 de setembre de 2016. Preguntes que a més havia fet un ciutadà mesos abans també en el ple i que, en no obtindre cap resposta, va demanar al regidor que les formulara. Preguntes que, tot i que el Reial Decret que aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals i el Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Benidorm obliga a què es contesten en el mateix ple o, com a molt en el ple següent, encara continuen sense resposta, com ha assegurat el portaveu.

“Ja ens hem cansat d’esperar i de veure que el govern local no complix la legislació vigent respecte a la contestació de les preguntes que els grups municipals, com el nostre, fem per fiscalitzar la seua acció de govern i per intentar esbrinar perquè alguns assumptes de pes per a Benidorm es troben en un punt mort”, ha indicat en roda de premsa. En eixe sentit, ha recordat que el sector urbanístic APR7 tenia un conveni, i novacions del mateix, que acordava unes permutes de terres i compensacions econòmiques en la zona de Serra Gelada, però que aquests acords van caducar en juny de 2016. A més, ha afegit que sobre aquest tema “no només vam preguntar en el ple, sinó que des de juliol de 2016 hem preguntat sovint en comissió informativa i sense resposta”.

Per tot açò, el regidor ha presentat una reclamació al Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana, adjuntant les actes dels plens de setembre i octubre de 2016, en el que sol·licita que l’entitat inste a l’Ajuntament de Benidorm a facilitar la informació demanada i a què, si escau, aplique les sancions corresponents d’acord a la Llei de Transparència i Bon Govern valenciana, “la qual ha servit de base, a més de la legislació estatal, per a crear l’Ordenança de Transparència municipal que també ha de complir el govern local”. Finalment, Bigorra ha recordat que “per aquestes qüestions, entre d’altres, és per les que vam reprovar l’actitud del govern local en el ple ordinari de juny”, retirant les mocions del PP i aprovant una moció fiscalitzadora sobre els assumptes d’Enrique Ortiz a Benidorm.

Àudios de la roda de premsa: