L’assemblea ordinària de Compromís per Benidorm, celebrada en la nit de dimecres, va aprovar per unanimitat una resolució que proposa la realització de primàries per a triar cap de llista dels pròxims comicis locals, així com també per ordenar els candidats i candidates dels llocs successius del mateix llistat. La resolució aprovada també resol que l’Executiva analitze com concórrer a les properes eleccions perquè després siga ratificat per l’Assemblea.

Per primàries. Així es triarà el o la cap de llista de les pròximes eleccions locals (o, en cas de coalició, el primer membre elegit per Compromís) i s’ordenaran pel mateix mètode els i les membres de la resta de números que la composen, respectant la paritat de sexe d’acord amb la llei però sense establir quotes de partits. Aquest va ser l’acord que va aprovar l’Assemblea ordinària de Compromís per Benidorm arran d’una proposta presentada pel portaveu del grup municipal i regidor de Compromís, Josep Bigorra. A més, l’Executiva comprovarà prèviament que els candidats a encapçalar el futur projecte i els i les integrants de la llista compleixen amb les obligacions, deures i drets de la coalició perquè puguen presentar-se sense problemes, garantint la validesa de l’elecció.

Aquesta fórmula amplia el procés de primàries a la configuració de la llista , ja que a les eleccions locals de 2015 ja es va utilitzar aquest sistema per elegir Bigorra com a cap de llista.

Per altra part, la resolució aprovada també va acordar que l’Executiva de Compromís analitze la situació de la coalició a nivell local en el grup municipal, així com la possibilitat d’establir altres aliances o concórrer de manera individual com a Compromís en les pròximes eleccions locals. Posteriorment, traslladarà la seua anàlisi i posicionament a l’Assemblea local, i l’Assemblea votarà el posicionament entregat.

A més, durant l’assemblea es va donar compte del treball realitzat pel grup municipal, així com dels comptes econòmics de la coalició, es van actualitzar els membres de l’Executiva, es va analitzar la situació i contactes amb la coalició Compromís i es van aportar idees per continuar la tasca com a partit a Benidorm.