El passat dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar una convocatòria de subvencions destinades a la millora, ampliació o reparació d’instal·lacions esportives de municipis de la Comunitat Valenciana. En el cas de Benidorm, es podria optar a les ajudes destinades a frontons, trinquets i carrers de pilota. Per això, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha informat a la regidoria d’Esports d’aquesta convocatòria i ha sol·licitat que el govern local la demane.

La construcció, reforma o les xicotetes actuacions de millora, ampliació o reparació d’instal·lacions esportives tradicionals, és a dir, els trinquets d’escala i corda, raspall, galotxa, així com els carrers i frontons que practiquen qualsevol modalitat oficial de pilota valenciana, com s’assenyala al DOGV, són les accions de la convocatòria d’ajudes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport a les que podria optar Benidorm, segons Bigorra. Per aquest motiu, el regidor ha instat al govern local a què plantege millores en els llocs de Benidorm on es practica l’esport tradicional valencià per poder-se acollir a les ajudes.

Segons Bigorra, com a exemples d’actuacions, “el trinquet Vicente Pérez Devesa podria així desfer-se de la paret transparent que hi ha en un cantó de la pròpia pista i que suposa una anomalia per a la pràctica del joc de pilota, o es podria actuar al frontó del centre esportiu Guillermo Amor i zones adjacents amb la repintada o senyalització correcta de les línies que delimiten el joc”. En qualsevol cas, els tècnics municipals podrien assenyalar altres accions més necessàries, si fóra el cas.

Aquestes obres serien computables per demanar la subvenció, segons la convocatòria de la Conselleria. Concretament, els conceptes que podrien rebre ajudes serien el cost de l’execució de les obres de construcció, millora o reparació de les instal·lacions, l’equipament esportiu necessari per al correcte funcionament de les instal·lacions, i les despeses derivades dels honoraris corresponent a la redacció del projecte, direcció de les obres i la seua execució.

“Des del nostre grup municipal i des de Compromís considerem que hem de potenciar l’esport de Benidorm, i en aquest cas, el nostre esport tradicional, la pilota, de la qual la nostra ciutat té una representació ben significativa i guardonada. Per això, alhora que podem millorar les ubicacions on s’hi practica a Benidorm, no ens hi gastaríem diners, gràcies a la ajuda de la Conselleria i, per aquest motiu, sol·licitem al govern local que aprofite l’oportunitat”, ha indicat Bigorra.