El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha proposat per escrit a la regidoria d’Igualtat que estudie la celebració d’un festival de cine LGTB durant la setmana de l’Orgull de l’any que ve. Bigorra considera que és una manera més de fer “més gran, més cultural i més reivindicativa” la celebració del Pride, de cara a una possible candidatura de Benidorm per organitzar l’Europride en 2020. 

“Durant la setmana de l’Orgull de Benidorm tenim festes temàtiques, tenim una gran manifestació LGTB, a poc a poc s’incorporen jornades de debat i informatives i exposicions sobre la diversitat. Però des del nostre grup municipal considerem que podem millorar més encara i per això proposem que s’estudie la celebració d’un festival de cine LGTB a la nostra ciutat per al pròxim any”, ha indicat Bigorra.

La idea de complementar la setmana de l’Orgull amb llargmetratges, curtmetratges o documentals de temàtica gai, lesbiana, bisexual, transsexual o intersexual ja s’aplica en altres ciutats, com ara València o Madrid. Segons el regidor, “milloraria l’oferta cultural de la ciutat, s’aprofundiria en la visibilitat del col·lectiu i la diversitat, i podria atraure encara més visitants a la nostra ciutat”. A més, considera que seria un al·licient més per reforçar la possible candidatura de Benidorm per a organitzar l’Europride l’any 2020.

Bigorra considera que la celebració de l’Orgull, últim a celebrar-se al calendari europeu, “és una mostra de què Benidorm és una ciutat oberta, tolerant i diversa”. Al mateix temps, ha demanat que es desenvolupe el Pla contra la LGTBFòbia, que ja està creat a l’Ajuntament de Benidorm a instàncies d’una moció de Compromís, “perquè encara hem d’avançar, visibilitzar i afiançar els drets LGTB”.

Per últim, ha convidat tothom a participar de la setmana de l’Orgull, i en especial de la manifestació de dissabte dia 9, en què participarà Compromís “com estem fent des de fa uns anys”, amb la presència del senador de la coalició, Carles Mulet, i repetirà la xaranga “per unir drets socials amb la cultura, en aquest cas, de la música de banda, que és tan nostra”.

Així mateix, el portaveu participarà com a ponent un dia abans, el divendres 8, de les conferències de temàtica LGTB que es realitzaran al Saló d’Actes de l’Ajuntament a partir de les 17.00 hores, baix el títol “Fòrum Cultural de Civilitzacions, Diversitat i Drets de Convivència”.

Esdeveniment de Facebook: http://bit.ly/2wnCowI