Des d’ara, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, garantirà el compliment del programa electoral d’ambdós partits de la coalició, després que el portaveu adjunt, Juan García, haja fet mostres públiques i accions clares de posicionament i filiació cap a altre partit polític de centre-dreta en el que estan persones com el regidor no-adscrit de l’Ajuntament de Benidorm, Leopoldo Bernabéu, o el diputat trànsfuga, Fernando Sepulcre. Després del que ha qualificat Bigorra com a “transfuguisme indirecte o en diferit” en roda de premsa acompanyat pel portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, i de la diputada autonòmica, Marian Campello, s’ha instat a que els Verds censuren l’actuació del seu regidor i actuen en conseqüència i ha insistit en què “no sabem a quins interessos està representant però clarament no als dels seus votants”.

“Nosaltres sempre hem tingut clar que som un partit ecologista, valencianista i que lluita per l’esquerra social i que hi ha un programa electoral pactat amb los Verdes que hem de complir per respecte als ciutadans i ciutadanes que ens van votar. Però des de fa temps, el meu company de despatx i regidor sembla que s’ha escorat i ha mostrat predilecció cap a altre partit de centre-dreta i a dia de hui no sabem a quins interessos representa”, ha explicat Bigorra.

Es refereix així a què des de finals de juliol el portaveu adjunt de la coalició municipal, Juan Garcia, ha mostrat públicament el seu suport per un partit de centre-dreta en què estan exmembres de Ciudadanos, el regidor no-adscrit de l’Ajuntament de Benidorm, Leopoldo Bernabéu, o el diputat trànsfuga de la Diputació d’Alacant, Fernando Sepulcre. Fins i tot, García va participar com a ponent en l’Escola d’Estiu d’eixe partit que es va celebrar a Benidorm dissabte passat.

Bigorra constata així les diferències que hi ha hagut entre les dos potes de la coalició. “Més que discrepàncies de criteri, ell ha presentat mocions contra el programa electoral, sense el consens oportú i contra el propi ideari dels Verds i de Compromís perquè ni eren d’esquerres ni eren ecologistes”. Així s’ha volgut referir a les mocions de García per col·locar la imatge de la patrona de Benidorm al saló de plens o per crear una taxa per als animals. “Ara són més que diferències; és tracta d’un cas de transfuguisme indirecte o en diferit que trenca la coalició”.

Gerard Fullana i Marian Campello han mostrat el seu suport públicament a la decisió presa de què Bigorra actue de manera independent a partir d’ara, com a únic garant del programa electoral de Compromís Los Verdes i han afegit més coses. Per la seua part Fullana ha reiterat que “no es pot permetre estar al costat de persones com Fernando Sepulcre o de exmembres el PP o de C’s i estar d’acord amb el transfuguisme polític; eixe no és l’estil de Compromís”. Campello ha explicat la bona relació existent entre Compromís i Los Verdes a nivell valencià, que fins i tot ha servit per vehicular iniciatives a través de Compromís allà on Los Verdes no té representació i ha instat a què Los Verdes actuen “de manera clara i decidida per demanar-li l’acta de regidor”.

Per últim, Bigorra ha agraït als membres de l’Executiva local i comarcal la seua presència i suport a la sala de premsa així com de Fullana i Campello a nivell institucional de Compromís i ha destacat que “a més d’acompanyar-nos en esta situació, han estat sempre ajudant amb les iniciatives que venen de Benidorm, com la investigació del cas PP-Costa Blanca pel tema de Fitur o portant endavant iniciatives respecte al bullying o les cambreres de pis”.

Àudio de roda de premsa: