El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha acusat el govern local de PP i CBM d’externalitzar el servici d’atenció al públic dels museus Boca del Calvari i de l’Hort de Colon, en compte d’utilitzar personal de l’Ajuntament de Benidorm. Es refereix així a l’anunci de presentació d’ofertes a l’adjudicació del contracte d’aquest servici que recentment s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Diputació d’Alacant.

Dos llocs de treball d’atenció al públic, capaços de fer visites guiades, si es requereix, amb un contracte per un any amb un pressupost de 51.564,15 euros per a l’empresa que se l’adjudique és la base de l’acord de govern local de 10 de octubre pel qual s’externalitza aquest servici. Bigorra s’ha oposat al que considera “utilitzar recursos externes en benefici d’una empresa sense aprofitar el personal de l’Ajuntament de Benidorm per fer aquestes tasques”.

“No parlem d’un número exagerat de treballadors, sinó de només dos persones que podrien ser perfectament dos membres de l’administració pública local i, per tant, no comportar una despesa extra com sí que suposa la contractació d’una empresa externa”, ha indicat. En eixe sentit, el regidor ha explicat que durant l’any 2017 el govern local ha canviat de departament via decret fins a vuit persones dins de l’Ajuntament per poder donar un millor servici, allí on hi havia carència de personal. “Si ha pogut reubicar tantes persones de lloc al llarg de l’any, costa creure que per només dos haja de privatitzar un servici”, ha afirmat.

Així mateix, el regidor ha recordat que l’opció de reubicar el personal per donar servici als centres museístics de la ciutat “fa temps que la reclamem a la regidoria de Cultura i Patrimoni de Benidorm, per a que els nostres museus estiguen oberts durant tot l’any, i continuem sol·licitant-la”.

D’altra banda, l’externalització del personal d’atenció al públic dels museus de Benidorm, segons Bigorra “és conseqüència de la nefasta política de personal del govern local, ja que ha oblidat completament portar per a la seua aprovació una proposta de Relació de Llocs de Treball de 2017, que hauria de preveure totes les mancances de personal”. El regidor ha recordat que la RLT va ser retirada de l’aprovació dels pressupostos locals d’enguany, aprovats en abril, per un informe del departament d’intervenció. “Si realment hi ha una carència de personal per obrir els museus tot l’any, el govern local ja fa tard a proposar una RLT on estiguen previstos aquests llocs, de la qual hem preguntat en moltes comissions informatives i encara no hem tingut resposta de quan s’elevarà a ple”, ha finalitzat.