Després de traslladar fa un mes a la regidoria de Platges el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, la necessitat d’instal·lar nous lavabos a les nostres platges i millorar la seua neteja, els grups municipals han acordat ampliar els lavabos existents, tant a Llevant com a Ponent. A més, s’informarà per part dels tècnics municipals sobre la proposta de l’empresa per a sumar més efectius de neteja dels lavabos.

Un nou mòdul de lavabos (de sis urinaris) al Passeig de Colon, el recanvi de l’existent a Tamarindos per un de nou més gran, que s’ubicaria al parc del final de l’avinguda Vicente Llorca Alós, col·locar el que hi ha al Racó en l’espai al costat de la Creu Roja, i posar un mòdul nou més ample al Racó. Eixe ha sigut l’acord al que s’ha arribat entre els diferents grups de la corporació municipal i l’empresa concessionària de la gestió integrada de platges en una reunió que ha tingut lloc en les dependències de l’Ajuntament. “Ens alegrem que finalment vagen a ampliar-se el número de servicis de les platges perquè era una demanda que ens havien traslladat diferents ciutadans i ciutadanes i que havíem comunicat a la regidoria de platges, que ens donava la raó en què era una de les principals queixes que existia”, ha comentat Bigorra.

Concretament les queixes exposaven que els lavabos de les platges tenien un estat brut i lamentable i absència d’higiene i que, en haver un número reduït,  les persones majors realitzaven llargues cues per poder utilitzar-los. El regidor es mostra satisfet que l’ampliació del número de servicis còrrega a càrrec de l’empresa concessionària, ja que era una obligació que figurava en el contracte actual de gestió de platges, i espera que estiguen disponibles per al primer punt de temporada alta, com és la Setmana Santa.

A més, també s’ha plantejat ampliar la persona de neteja dels lavabos en un altre operari més. Però en aquest cas, el regidor de Compromís ha proposat que s’estudie per part dels tècnics econòmics de l’Ajuntament l’encaix en el contracte actual “per l’afectació que puga haver a nivell legal o per l’impacte econòmic que puga tindre en el cànon”. Els membres de la reunió han acordat que la proposta siga informada pel departament d’Intervenció a efectes d’ampliar el servici de neteja el més prompte possible. “Així, amb aquestes mesures, tant els i les nostres visitants com els nostres veïns i veïnes que disfruten de les platges tindran un servici més complet i un millor benestar”, ha explicat Bigorra.

Per últim, la concessionària de platges ha elevat la proposta d’instal·lar taquilles de consigna en les platges, tal com figura en el plec de condicions. El portaveu ha sigut clar: “Des d’un principi no véiem bé aquesta proposta pels problemes de seguretat que pot causar, per la possible sostracció de pertinences o per la possible utilització de les taquilles per a activitats delictives; pels dubtes de qui és el responsable legal de la seua custòdia, si l’empresa o l’Ajuntament; per possibles problemes de permisos amb la Direcció de Costes, i per l’afecció que pot provocar a l’estètica urbana. Ho continuem veient d’igual manera i així ho hem fet saber en la reunió per a què es clarifiquen tots aquests aspectes abans d’instal·lar aquestes consignes en les nostres platges”.