El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va presentar una moció d’urgència en el ple ordinari de Benidorm de febrer per donar suport a les reivindicacions de la vaga feminista convocada per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La proposta, que venia plantejada des de diferents confederacions sindicals no va passar la urgència per les abstencions de l’equip de govern, PP i CBM, i de C’s, i per tant no va poder ser debatuda.

El pròxim 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, les confederacions sindicals de Comissions Obreres i de la Unió General de Treballadors convoquen una vaga general que es durà a terme en l’àmbit laboral, sumant-se així a la vaga feminista convocada també en l’àmbit estudiantil, el de les cures i el de consum. Des dels sindicats, es va enviar al grup Compromís Los Verdes una moció per a què fóra debatuda en el ple amb un únic punt d’acord: sumar-se a les reivindicacions de la vaga feminista, donant suport a la vaga laboral així com als diferents actes, manifestacions i mobilitzacions que se celebren amb motiu del 8 de Març, amb la finalitat de reiterar el compromís actiu amb l’eliminació de la discriminació laboral, econòmica i social de les dones. Acord que es traslladaria al Govern, grups parlamentaris i interlocutors socials, per a fer efectiu el Pacte contra la violència de gènere i acabar amb els nivells de desigualtat existents.

“Nosaltres vam agafar el guant i vam plantejar la moció amb caràcter d’urgència, atés que estem molt a prop de la data del 8 de març, però sembla que alguns grups municipals no comparteixen la urgència de donar suport a aquesta mobilització feminista”, ha indicat Bigorra.

El regidor va donar dades alarmants sobre la discriminació de gènere, tals com que l’atur entre les dones supera els 2 milions, la qual cosa representa una progressiva feminització de la desocupació; la bretxa salarial, ja que durant 2017 les dones van deixar de percebre, per un treball igual, quasi 6.000 euros a l’any, o la massiva feminització dels contractes a temps parcial, atés que 3 de cada 4 d’aquests, el 73,86 %, són exercits per dones.

Tot i que no va passar la urgència la moció, Bigorra va confirmar que “des del grup municipal i des del partit el nostre compromís en la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere és clara; creiem que s’ha d’avançar en la igualtat salarial, en les polítiques de coresponsabilitat i en l’eliminació de les violències masclistes. Per això, faça el que faça l’Ajuntament, nosaltres ens sumem a la vaga feminista del 8 de març”.

Altres mocions del grup municipal

Durant el ple de febrer, va haver altres mocions del grup municipal. La primera, per a sol·licitar que els tècnics de l’Ajuntament de Benidorm realitzen els tràmits necessaris per sol·licitar davant els departaments corresponents de la Conselleria d’Educació la inclusió del bollo de Sant Blai’ com a Bé de Rellevància Local, donada la seua importància per a Benidorm, va ser aprovada però amb una esmena de substitució del PP que va canviar el punt d’acord i va eliminar la centralitat de la moció en el bollo de Sant Blai. “El PP, quan algun grup, com el nostre, fa una tasca d’investigació, consulta i consens amb diferents veïnes i veïnes de la ciutat, amb erudits i historiadors, amb les associacions i amb els tècnics de l’administració autonòmica per reconèixer el bollo de Sant Blai en tota la seua importància i intentar recavar el suport majoritari del ple, com a mínim, hauria de respectar el treball i la iniciativa proposada i no diluir-la”, ha assenyalat Bigorra.

També van prosperar dos mocions més del grup municipal, presentades conjuntament. La primera, presentada amb tots els grups de l’oposició, per a què es torne a convocar la comissió per la modificació de l’ordenança fiscal sobre la brossa i que es tramite, amb tots els informes tècnics, en paral·lel als plecs del contracte de residus urbans i neteja viària que acaba enguany. La segona moció, presentada junt al grup socialista, elevava una moció de CC.OO. que sol·licitava al govern de l’Estat que els pressupostos generals de 2018 es reforcen els servicis públics i els drets dels treballadors públics. Sobre aquesta moció, el regidor de Compromís va criticar i lamentar que durant el ple, el portaveu del PP, González de Zárate, assenyalara que es tractava d’una “moció chapucera” i va demanar més respecte per les iniciatives que es traslladen als grups municipal des d’altres col·lectius, en aquest cas, un sindicat.