Bigorra: “Fa més d’un any que reclamem al govern de Benidorm informació sobre els opinòmetres”

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra ha criticat en roda de premsa que en gener de 2017 va demanar al govern de Benidorm tota la informació relativa als opinòmetres que es van adquirir en 2010, abans que el tema fóra d’actualitat. Més d’un any després, i elevant la petició al Síndic de Greuges, encara no s’ha obtingut resposta per part del govern local. “Exigim que se’ns facilite l’expedient immediatament. No entenem el retard a contestar-nos”, ha subratllat.  

Quan es van adquirir els opinòmetres, quants se’n van adquirir, per quin import, on s’ubiquen actualment i quins usos i funcions tenen. Preguntes que a dia de hui segueixen sense resposta i que van ser enviades per escrit per primera vegada a la regidoria de Participació Ciutadana per part de Compromís Los Verdes el 10 de gener de 2017. Que van ser reiterades el 6 de març i el 29 de novembre de l’any passat. “I a la vista de què no vam obtindre cap contestació vam decidir acudir, per falta de transparència, amb aquesta i altres qüestions al Síndic de Greuges”, ha assenyalat Bigorra.

El regidor de Compromís es refereix així a què el passat gener d’enguany el Síndic va admetre a tràmit la sol·licitud i va enviar-la a l’Ajuntament de Benidorm per reclamar l’ansiada resposta. Tampoc va tindre sort i la institució valenciana va reiterar dos vegades (12 de març i 23 d’abril) la reclamació al govern local.

Mentre, tal com ha explicat Bigorra, “el govern local va passar-se la pilota d’uns departaments a altres”, ja que el 21 de març la regidoria de Participació Ciutadana va indicar que es remetera la petició a Alcaldia. Així es va fer. I un mes després, el 26 d’abril, Alcaldia emplaça a fer el mateix cap a Secretaria. “Que deixen de marejar-nos i que ens donen immediatament la informació sobre els opinòmetres que, a la vista de les últimes notícies, sembla essencial per a continuar amb la nostra tasca d’oposició fiscalitzadora”.

El regidor fa referència a les últimes notícies sobre la citació a declarar en qualitat d’investigat l’exalcalde de Benidorm, Agustín Navarro, i diferents tècnics de l’administració local i empresaris per un presumpte cas de finançament irregular del PSOE en campanyes electorals relacionat amb l’adquisició dels opinòmetres per part de l’Ajuntament en 2010. “Nosaltres vam demanar tota la informació molt abans que açò passarà a tindre rellevància en els jutjats. I si abans la resposta era una qüestió de transparència i fiscalització, ara molt més ho és. No sabem a què esperen a donar-nos tota la informació”, ha indicat Bigorra. Al respecte de la citació com a investigat, el regidor de Compromís demana que es donen totes les explicacions i que s’assumisquen responsabilitats. També ha recordat que en febrer de 2016 Compromís Los Verdes va portar a ple una moció per la qual els investigats per corrupció han de deixar el càrrec per a què no afecte a l’honorabilitat de les institucions, com ara l’Ajuntament de Benidorm. Bigorra considera que la moció, aprovat eixe punt amb l’única abstenció del PP, “és aplicable per a tothom, siga del partit que siga”.

Àudios de la roda de premsa: 

20180509_Compromís-01_Bigorra

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *