Els pobles de la Marina Baixa perdran més de 1,1 milions d’euros d’inversió amb criteris objectius amb el nou acord d’inversió sostenible

En general, els pobles perdran més de 40% de la inversió sostenible per població respecte de l’any 2017 que aniran a parar a pagar un paquet d’ajudes a dit de més de 7 milions d’euros, la meitat de les quals a pobles de vicepresidents i membres de govern del PP de la Diputació.

La proposta, que partida de Compromís, i que havia provocat la unanimitat en la Diputació per repartir la inversió sostenible els anys 2016 i 2017 i que segons la qual es repàrtia la major part de diners amb criteris poblacionals s’ha modificat. El PP ha traslladat un 40% de la inversió que va anar repartida als pobles a recuperar el paquet de subvencions a dit a vicepresidents i membres del seu govern a la Diputació que havien estat judicialitzades i paralitzades per la justícia en alguns casos, i a este paquet encara li ha sumat més acords a dit sense justificar alguns d’ells proposats pel PSPV.

Davant d’aquest fet, Compromís ja ha avançat que es podría estar incorrent en un delicte penal de desobediència a resolucions judicials. L’estratègia ha consistit a fer creure als jutjats que es feia marxa enrere demanant l’extinció de les causes judicials mentre paral·lelament es preparaven altres actes administratius amb el mateix objecte. I a més, este nou acte administratiu se sumava a l’acord marc d’inversió sostenible de 31 miliosn d’euros per forçar a no recurrir-lo.

Compromís ha informat que esta “sorpresa” en forma d’ajudes a dit trenca el principi d’acord que què havien arribat PP, PSOE i Compromís, ja que suma a dit acord un paquet de 7,3 milions d’euros que afecta a totes les comarques. L’acord original consistia a respectar l’aportació als 141 pobles del 2016 i 2017, sumar els pobles que s’havien quedat fora del pla d’obres i compensar els efectes dels temporals de 2016 i 2017. Ara, el PP condiciona el pacte anterior a que s’accepte en el mateix dictamen els més de set milons d’euros d’ajudes a dit, i extrau esta quantitat als municipis.

El Portaveu  de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana, ha destacat que “entenem que este acord enganya els jutjats i els pobles, i demanem que el paquet de 7 milions d’euros es repartisca democràticament entre els 141 pobles”. Compromìs ha anunciat una esmena en este sentit al dictamen el dia del plenari, a l’hora que ha assegurat que si es mantenen les ajudes clientelars a costa del repartiment democràtic a tots els pobles ampliarà la causa del contenciós administratius i estudiarà la comissió d’un possible delicte de desobediència per part dels impulsors del pacte.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *