web analytics

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va preguntar en el torn de precs i preguntes del ple de maig celebrat ahir sobre si el govern de Benidorm tenia intenció d’executar la petició de retirar les plaques commemoratives dels edificis municipals en els que figura l’exalcalde Eduardo Zaplana, així com la retirada d’altres honors. El govern local es va desentendre de la qüestió i no va respondre absolutament res sobre la sol·licitud.

“Desconeixem quina és la voluntat del govern local del PP i CBM respecte l’eliminació de tots els honors que l’exalcalde Eduardo Zaplana té o ha rebut a Benidorm i del qual pensem que ja no és més mereixedor, després de ser detingut i empresonat per deu presumptes delictes”, ha assenyalat Bigorra. El regidor ha realitzat aquestes declaracions després que el govern no contestara en el torn de precs i preguntes la següent qüestió: “El passat 24 de maig, després de la detenció de l’exalcalde de Benidorm, Eduardo Zaplana, i abans que entrara en presó per deu presumptes delictes de corrupció, vaig sol·licitar al departament d’alcaldia que es retiren totes les plaques que hi ha en edificis públics en el seu honor, així com la medalla que li va concedir l’Ajuntament, i el canvi de l’avinguda que té el seu nom per, des del punt de vista del grup municipal, haver perdut l’honorabilitat que el feia mereixedor d’aquestes accions. A la vista d’aquesta sol·licitud, que a més compta amb el suport d’altres grups i partits de la ciutat, el govern local farà efectiva la petició? I si és així, quan?”.

“El fet de guardar silenci i no oferir una resposta contundent i clara sobre la sol·licitud basada en l’actuació policial i judicial del cas Erial sobre Eduardo Zaplana indica com a mínim que el govern local considera que l’exmolt honorable encara és mereixedor de tots els honors, cosa que no compartim”, ha indicat el regidor de Compromís.

Cal recordar que ara per ara, l’expresident de la Generalitat es troba en presó i és imputat per deu presumptes delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabdals públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsetat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal. Bigorra, tot i l’absència de resposta del govern local, insta a “actuar immediatament” en el sentit de la petició del grup municipal.

Altres mocions

En altre ordre de coses, el ple va rebutjar, a excepció d’un punt, la moció del grup municipal de donar suport al professorat valencià, en què s’instava a iniciar una campanya de dignificació del cos docent. Durant el debat, Bigorra va criticar especialment l’actitud del Partit Popular, que va votar en contra dels punts de la moció, i que va assenyalar que Compromís havia causat crispació entre el professorat: “Crear crispació és el que ha fet el PP en crear un conflicte on no n’hi ha quan posa en dubte la tasca dels i de les docents indicant un fals adoctrinament”.

En canvi, la moció conjunta presentada amb PSOE i Liberales, per reprovar les paraules ofensives cap a Benidorm del president de la comunitat de Madrid, Ángel Garrido, sí que va prosperar amb els vots a favor dels tres grups ponents i CBM, l’abstenció de C’s i el vot en contra del PP.