Compromís sol·licita la protecció d’un tamarinde davant de les obres de construcció de diferents habitatges

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat per escrit al govern local de Benidorm que s’assegure la protecció del possiblement únic tamarinde que ha quedat en el passeig que porta el seu nom al final del passeig de Ponent. Bigorra ha fet aquesta petició ja que l’arbre es troba en un habitatge privat de la Cala que recentment s’ha enderrocat i en el que està planejada la construcció de vuit vivendes de luxe amb piscina. “Es dóna la circumstància que aquest tamarinde figura a l’inventari d’arbres monumentals de Benidorm i per tant, cal protegir-lo i conservar l’exemplar”, ha assenyalat. Segons la sol·licitud del regidor, el tamarinde, de deu metres d’alçària, hauria de conservar-se en la mateixa parcel·la, “informant els propietaris i fent-los entendre la singularitat de l’arbre”, o en un lloc que trie l’Ajuntament de Benidorm que assegure la seua protecció. Bigorra ha aprofitat per recordar que encara està pendent des de fa més d’un any l’actualització del catàleg local d’arbres monumentals, la dotació d’aquestes espècies vegetals singulars de mesures concretes de protecció i conservació, i senyalització d’aquests de manera georeferenciada en, almenys, les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, per tal de donar de conéixer la singularitat dels exemplars destacats, tal com es va aprovar amb una moció de Compromís Los Verdes en el ple de març de 2017.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *