Les proves del procés de selecció del torn lliure de la policia local van ser convocades per al dia 9 de juny. En no haver acabat en aquell moment la selecció del torn de mobilitat, es van retardar a finals de mes, segons va contestar el regidor de personal en comissió informativa a instàncies del regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra. Malgrat les explicacions, les proves encara no s’han iniciat quasi dos mesos després.

“És increïble el retard que té el procés de selecció de les vint places de policia local. Benidorm fa anys que té la necessitat de reforçar la seguretat del municipi i estabilitzar el treball dels agents municipals, però la gestió del govern local amb aquesta convocatòria és manifestament millorable”, ha comentat Bigorra.

El regidor ha explicat que en primer lloc, la convocatòria de places ve quasi tres anys després que s’aprovara en agost de 2015 en el ple una moció conjunta presentada amb els socialistes per a què es convocaren places de policia local i s’elaborara un pla de necessitats del cos municipal. “A aquest lentitud a complir la moció municipal, s’ha unit la mala gestió de la convocatòria”, ha criticat.

I és que el passat 5 de juny, el Butlletí Oficial de la Província recollia la llista d’aspirants admesos i descartats que haurien de participar en la prova psicotècnica que iniciaria el procés selectiu de torn lliure el 9 de juny, segons la pròpia publicació. En no realitzar-se les proves, Bigorra va preguntar en comissió informativa pels motius del retard i per quan començarien realment. El regidor de personal va indicar que es devia a què no havia finalitzat el procés de selecció del torn de mobilitat i que el torn lliure realitzaria les proves a finals de juny.

“Doncs ja hem començat el mes de juliol i les proves no s’han iniciat”, ha indicat Bigorra. El regidor ha preguntat altra vegada en comissió informativa pel nou retard al regidor de Recursos Humans i aquest ha apuntat a què els membres del torn de mobilitat encara no han pres possessió del càrrec. “Sembla que el test inicial s’ha posposat ara per a finals de juliol. És a dir que, per culpa de no fer les coses bé el govern local, 744 aspirants estan esperant començar amb quasi dos mesos de retard des que es van convocar les proves”, ha subratllat. “És una nova mostra de la ineficaç política de personal que està realitzant el govern local i que repercuteix directament sobre l’administració municipal i indirectament en els benidormers i benidormeres”, ha assenyalat.