Compromís sol·licita informació a l’Ajuntament de Benidorm sobre el contracte amb GESPOL

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat per escrit a l’Ajuntament de Benidorm poder consultar i tindre una còpia del contracte de manteniment del sistema operatiu informàtic de la Policia Local que es manté actualment amb l’empresa ‘Aplicaciones GESPOL SL’, investigada actualment per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Guàrdia civil.     

“L’objectiu del nostre requeriment és fiscalitzar el contracte i les quantitats apercebudes per l’empresa GESPOL per part de l’Ajuntament de Benidorm que té en vigor en l’actualitat per comprovar que tot es troba en ordre i que no existeix cap indici de delicte”, ha assenyalat Bigorra.

El regidor ha realitzat la sol·licitud un dia després que la UDEF practicara 92 registres en ajuntaments i empreses i que requerira informació a altres 22 administracions locals, entre elles la Diputació d’Alacant o els ajuntaments de Sant Vicent del Raspeig, Gandia o el Puig. La investigació policial en marxa, capitanejada per la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d’instrucció número dos de Badalona, busca indicis d’una presumpta trama per obtindre les adjudicacions de contractes de software policial. “La policia local de Benidorm també utilitza aplicacions informàtiques d’aquest tipus amb l’empresa investigada i per això volem tota la informació municipal al respecte”, ha indicat el regidor. A més, ha afegit que, en el cas de trobar qualsevol irregularitat o sospita, el grup municipal entregarà la documentació a la justícia.

“La vocació de Compromís sempre ha sigut i serà la lluita contra la corrupció i posar llums i taquígrafs allà on siga possible; per això hem fet aquesta sol·licitud d’informació”, ha destacat. A més, Bigorra ha recordat que gràcies a l’actuació del grup Compromís a la Diputació, amb la col·laboració del grup municipal benidormer, s’ha aconseguit aportar documentació als jutjats sobre la contractació presumptament irregular dels estands de FITUR des dels anys 2005 a 2010 i que està sent investigada per diversos jutjats, entre ells el de Benidorm.

Per a finalitzar, Bigorra ha assenyalat que la coalició local i el grup municipal “estaran molt pendents” de l’operació policial oberta sobre GESPOL per si té possibles afectacions a la ciutat de Benidorm.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *