Compromís demana que l’Ajuntament de Benidorm també organitze cursos d’iniciació al valencià

L’Aula d’Idiomes municipal de Benidorm organitza cursos d’iniciació de castellà, anglés i francés, especialment dirigits per a principiants per al curs 2018-19. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat per escrit que també s’oferisquen cursos de valencià bàsic.

“Sovint el govern local de Benidorm peca de desmemòria amb la promoció del valencià: oblida que l’Ajuntament forma part de la xarxa AVIVA de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i que ha de disposar el màxim de ferramentes per a propiciar el seu ús. Per això, hem fet aquesta petició”, ha assenyalat Bigorra.

L’Aula d’Idiomes municipal ofereix des la primera quinzena de setembre fins a maig cursos A1 de francés, A1 i A2 d’anglés i A1, A2 i B1 de castellà. Però cap de valencià. Per això, el regidor considera que la que és llengua cooficial de la Comunitat Valenciana, el valencià, “és tan ensenyable per l’Aula d’Idiomes municipal com ho és el castellà, el francés i l’anglés” i que podria atraure més gent a aquests cursos. No en va ha recordat que el programa de parelles lingüístiques en valencià, anomenat ‘Voluntariat pel valencià, impulsat per l’Ajuntament de Benidorm gràcies a una moció del grup municipal, ha tingut una bona acollida, “però evidentment no es tracta d’un curs homologat com ho són els que ofereix l’Aula Municipal”.

Després de fer la sol·licitud, s’ha obtingut resposta per part del departament local d’educació, indicant que l’ensenyament del valencià ja s’ofereix a l’Escola Oficial d’Idiomes de Benidorm i al Centre Públic de Formació de Persones Adultes de la ciutat, que són centres dependents de la Generalitat. I que, com ja imparteixen aquest ensenyament no cal també fer-ho a l’Aula Municipal.

“El que ocorre és que el castellà i el anglés també s’imparteixen en ambdós centres de titularitat autonòmica, i el francés a l’Escola Oficial d’Idiomes, i això no ha sigut cap impediment per a què l’Aula Municipal també els contemple en la seua oferta formativa. Per què no tracta l’Ajuntament d’igual manera l’ensenyament en valencià?”, s’ha preguntat Bigorra.

Per a finalitzar, el regidor de Compromís ha recordat que l’Ajuntament fa dos anys que té sense cobrir la plaça de l’encarregat de normalització lingüística, des que el seu responsable es va jubilar “i com no ha presentat una nova Relació de Llocs de Treball (RLT) ni ha utilitzat els programes de contractació de joves EMPUJU/ENCUJU en aquest sentit, sembla que no tinga cap interés a solucionar aquest problema”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *