Compromís realitza una bateria de preguntes al govern de Benidorm sobre mocions aprovades sense executar

Aprovades pel ple, però sense tindre cap constància de la seua execució. Així es troben un bon grapat de mocions del grup municipal Compromís Los Verdes, algunes des de fa quasi tres anys. Per aquest motiu, el regidor de Compromís i portaveu del grup, Josep Bigorra, ha elevat a alcaldia una bateria d’escrits preguntant pel retard del compliment de les propostes i exigint que es posen en marxa.  

“El govern local de Benidorm deixa les nostres iniciatives aprovades guardades en un calaix des de fa anys i oblida la seua execució. És el moment de refrescar-li la memòria”, ha assenyalat Bigorra. Per al regidor “és inadmissible que propostes positives per a la ciutadania que compten amb el vistiplau del plenari de la corporació municipal siguen bloquejades per la inacció de l’executiu local”.

Bigorra ha explicat que les propostes sense realitzar pertanyen a diferents àmbits: la participació ciutadana, regulació de les condicions del personal de l’Ajuntament, la promoció de la cultura, la protecció del patrimoni històric, la bonificació fiscal a través de diferents impostos, la fiscalització de contractes en vigor, la conservació del patrimoni mediambiental, l’impuls de polítiques sobre diversitat funcional, la millora de les infraestructures, el foment de la transparència de l’administració, el respecte als drets socials i laborals en la contractació, o a polítiques socials de l’habitatge.

Concretament, ha adreçat escrits a Alcaldia amb les següents mocions aprovades pel ple (data d’aprovació entre parèntesi)

 • Creació del Consell de Ciutat (30-11-2015)
 • Reglamentació del Complement d’Activitat Professional del personal de l’Ajuntament (28-12-2015)
 • Creació del catàleg de béns i espais protegits de Benidorm (29-2-2016)
 • Protecció del patrimoni cultural de les fonts de Benidorm (25-7-2016)
 • Inclusió de bonificacions fiscals en els cursos de l’Ajuntament de Benidorm (26-9-2016)
 • Fiscalització del pàrquing de l’Aigüera (27-2-2017)
 • Revisió i actualització del catàleg d’arbres monumentals de Benidorm (27-3-2017)
 • Creació del Consell Municipal de Diversitat Funcional (29-5-2017)
 • Impulsar la segona fase del Passeig Marítim de Ponent (27-11-2017)
 • Ampliar les bonificacions per a l’impost sobre construccions i obres ICIO (29-1-2018)
 • Millora de la transparència i accessibilitat a la informació pública sobre urbanisme (29-1-2018)
 • Per a la igualtat salarial entre dones i homes, reflectida en la contractació de l’Ajuntament (26-3-2018)

I també s’ha de sumar, la relativa a conveniar amb la SAREB la cessió d’habitatges per a ús social, aprovada també el 26 de març d’enguany, de la qual va preguntar el regidor fa dos comissions informatives.

“La tardança del govern és manifesta quan tenim mocions sense realitzar des de fa quasi tres anys”, ha criticat Bigorra. “Exigim al govern local que ens informe sobre què està fent per a donar-les compliment i, així mateix, reclamem que s’executen immediatament, sense més dilació; es compliria el manament del ple i seria positiu per a benidormers i benidormeres”, ha conclòs.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *