Compromís pregunta per ubicacions alternatives de festivals a Benidorm i el govern local no en troba cap

El passat mes de juliol el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va sol·licitar per escrit a alcaldia que s’informara d’ubicacions alternatives per als festivals que se celebren en la ciutat i evitar així molèsties i desperfectes que s’originen a la ciutat esportiva Guillermo Amor. Ara el govern local ha contestat que no existeix cap altre recinte amb un aforament semblant.   

“Som conscients de l’atracció d’inversions que suposen els festivals per a Benidorm per la gran massa de visitants que atrauen i perquè revitalitzen l’activitat econòmica de comerços, bars, restaurants i hotels, però també sabem de les molèsties repetides que s’originen en referència al descans dels veïns i veïnes que es troben al voltant del Guillermo Amor o als desperfectes ocasionats a les instal·lacions esportives. Per això havíem sol·licitat que s’informara sobre la ubicació actual i hem demanat llocs alternatius per a celebrar-ho”, ha indicat Bigorra.

L’informe de la regidoria d’esdeveniments, entregat dos mesos després de la pregunta formulada, indica que els esdeveniments que superen l’aforament de 8.000 persones sempre s’han realitzat en el poliesportiu Guillermo Amor, que compta amb les infraestructures vials adequades, connexions amb el transport públic, servicis de restauració i hostaleria pròxims i un pàrquing dissuasiu.

El mateix informe assenyala, de manera literal, que “l’Ajuntament de Benidorm no compta amb cap recinte públic capaç d’albergar un aforament superior a 8.000 persones, pel que l’únic amb el que es compta és la Ciutat Esportiva”.

Per a Bigorra, el govern local “no té ni ha tingut cap interés a buscar una alternativa de lloc”. El regidor exposa que la pregunta no es refereix a un recinte, com així ho acota l’informe, sinó a una ubicació, que podria ser una gran esplanada, per exemple. En analitzar l’informe també subratlla que “no s’ha dit res de les molèsties de soroll i d’altres que generen als veïns, que també existeixen, com les bondats de les que s’informa”.

Després de la resposta donada, en no plantejar el govern local cap altra ubicació alternativa, Bigorra considera que “s’han de trobar mesures que faciliten la convivència entre els esdeveniments que se celebren a la ciutat esportiva Guillermo Amor i el veïnat, i així mateix realitzar actuacions per protegir el recinte, sense descartar que s’estudie més exhaustivament altres possibles ubicacions per als festivals”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *