Compromís descobreix que l’Ajuntament de Benidorm no ha ingressat des de 2006 la compensació per no fer l’EPA en el Mercat

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat en roda de premsa que l’Ajuntament de Benidorm encara no ha reclamat els 532.040 euros més IVA que hauria d’haver ingressat per la no-construcció de l’Escola Pública d’Adults a l’edifici del Mercat, pendent des que es va modificar en 2006 el projecte original. Bigorra ha anunciat una moció per al pròxim ple per obrir un expedient que cobre aquesta compensació econòmica i que els diners siguen utilitzats per a fer obres de manteniment, reparació i millores del Mercat Municipal.  

El projecte de la quinta planta del Mercat Municipal, de maig de 2005, destinava 685,22 metres quadrats d’un total de 2.293,15 a la creació de l’Escola Municipal d’Adults. Però en 2006 es va aprovar pel ple la modificació d’eixe projecte per a dedicar la quinta planta al que és ara actualment, és a dir, pàrquing, i que l’empresa encarregada, AISER S.A. compensara econòmicament l’Ajuntament de Benidorm.

El regidor de Compromís havia elevat un escrit en juliol d’enguany per saber si el consistori havia ingressat els 532.040 euros més IVA en què s’havia valorat aleshores la compensació. I la sorpresa ha vingut amb la resposta donada fa pocs dies, segons ha assegurat Bigorra: “El departament d’Intervenció ens contesta que mai s’ha efectuat aquest ingrés a les arques municipals i que ni tan sols s’ha configurat l’expedient pertinent per a demanar-ho, tot i que ho ha advertit en diverses ocasions durant aquests anys. Com es pot ser tan irresponsable per no demanar uns diners que corresponen al poble de Benidorm?”.

Per al regidor encara resulta més incomprensible la inacció del govern actual “quan qui va defensar la proposta de modificació del projecte en 2006 va ser l’actual alcalde de Benidorm, Toni Pérez, que fins i tot es vanagloriava en la seua intervenció del ple d’aleshores dient que primava l’interés general. L’interés general és reclamar ja aquesta quantitat que ens pertoca”. A més, segons la resposta donada per la intervenció municipal, la inactivitat en tramitar l’expedient podria suposar l’exigència de responsabilitats patrimonials.

Amb tot açò, Bigorra ha anunciat en roda de premsa que presentarà al ple una moció per regular tota aquesta situació. Concretament, la proposta planteja en primer lloc quantificar el valor actualitzat de la compensació econòmica per no haver construït l’EPA en la quinta planta del Mercat; en segon lloc, obrir l’expedient corresponent; en tercer lloc, estudiar les possibles responsabilitats patrimonials que s’hi deriven, i per últim, invertir la compensació que es reba en millores i obres de manteniment i reparació del Mercat Municipal de Benidorm. “Durant tot l’estiu hem sigut coneixedors dels problemes de la refrigeració dels llocs del mercat, que hem posat en coneixement del govern local, i sabem que hi ha altres deficiències que cal solucionar, per això, pensem que seria la millor manera per a invertir aquests diners”, ha indicat el regidor.

Per últim ha assenyalat que, en cas de no prosperar la moció, portarà tota la documentació a la justícia perquè, com indica l’informe, hi ha una possible reclamació de responsabilitats patrimonials per la inactivitat amb l’expedient.

Àudios de la roda de premsa: 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *