El govern local no ha explicat mai que haguera obert un expedient sobre la modificació de la zona blava de Benidorm, mentre tenia presses per modificar l’ordenança de mobilitat. Ara ja sabem quin és el vertader motiu: ocultar que la modificació del contracte que es pretén té un valor estimat segons els informes, de 13,5 milions d’euros. Des de Compromís Los Verdes rebutgem la proposta per la falta de transparència manifesta i pels informes en contra que poden suposar un clar perjudici econòmic per a la ciutat”.

Així de contundent s’ha mostrat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, en la roda de premsa en què ha posat de manifest que el govern local està tramitant l’expedient de modificació del contracte de l’ORA i de la grua des de fa més d’un any, “demanant informes preceptius, fins i tot al Consell Jurídic Consultiu, sense informar al respecte als membres de l’oposició, fins i tot quan se li preguntava al respecte al regidor de Mobilitat en els plens quan presentava la modificació de l’ordenança número 1. Només ara, quan hi ha hagut un decret sobre els informes del CJC és quan hem descobert tot el que estava tramitant el govern del PP i CBM d’amagat”.

Segons el regidor, el govern local ha utilitzat l’aprovació plenària sobre el Pla d’Estacionament Sostenible (PES), efectuada el mes d’agost de 2017, per a instruir l’expedient de modificació del contracte de la zona blava. “El PES indica en les seues conclusions que tot el que proposa són recomanacions, no obligacions, que es poden fer de manera total i parcial i per fases o de colp. En cap cas l’acord que es va aprovar fa més d’un any fa referència a que s’haja d’obrir cap expedient de modificació del contracte de la zona blava. El govern ha actuat al seu antull”, ha indicat Bigorra.

El portaveu ha assenyalat que, a més de la sol·licitud d’informes a fins a cinc departaments de l’Ajuntament sobre aquesta modificació del contracte, també es va demanar i es va rebre informe sobre la modificació de les ordenances fiscals de taxes que l’afecten, és a dir, la relativa als impostos sobre retirada de vehicles i la que fa referència a les taxes sobre l’estacionament en via pública.

Respecte a aquests informes, Bigorra ha explicat que els documents emesos consideren que els plecs de condicions del contracte sí que permeten realitzar la modificació, principalment a càrrec del cobrament de la zona verda durant 24 hores als no-residents que la utilitzen, i hi ha informes que posen “uns peròs molt grans a nivell econòmic”, segons ha assenyalat. S’ha referit així que a què el departament d’intervenció informa amb reparo, és a dir, la màxima disconformitat que es pot posar, perquè la modificació proposada del contracte suposaria un canvi superior al 10% de la seua quantia, o el que és el mateix, seria superior als 6 milions d’euros. I l’informe elaborat per secretaria subratlla que la modificació té un valor estimat de 13,5 milions d’euros i que és obligatori dictamen del Consell Jurídic Consultiu, que és el que ha demanat el govern. “El govern local ha sol·licitat informe al CJC sense haver comunicat res a cap membre de la corporació municipal”, ha criticat el regidor. L’informe del Consell, de data de 27 de setembre de 2018 demana que se li aporten una sèrie de documents i que se li eleve una proposta plenària al respecte. En comunicar aquest aspecte via decret, als quals poden accedir els membres de la corporació municipal, és quan Bigorra ha descobert la tramitació de tot l’expedient des de fa més d’un any.

“Vista la falta de transparència del govern local, que ha actuat d’amagat, i vistos els informes que disparen la quantia de la modificació a 13,5 milions i amb un reparo econòmic nosaltres rebutjarem la proposta del govern del PP i CBM, vinga en aquest pròxim ple o en qualsevol altre, per a modificar el contracte de la zona blava i de la grua, davant del possible perjudici econòmic que suposaria per a Benidorm”, ha conclòs.

Àudios de la roda de premsa: