Dos setmanes després de la paralització de l’oposició a places d’agent de la policia local de Benidorm, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra critica el govern local per no haver entregat encara als membres de la corporació municipal l’expedient obert al respecte i per no haver explicat encara ni quan ni com reprendrà les proves.

“Fa dos setmanes en comissió informativa, i després per escrit, vam demanar al govern local que se’ns entregara tota la documentació sobre les incidències ocorregudes amb l’oposició a agents de la policia local, des de la primera prova a l’última, les actes dels tribunals, així com totes les queixes i al·legacions presentades i encara estem esperant”, ha indicat Bigorra per criticar l’ocultació de l’expedient.

El regidor, a més, ha assenyalat que desconeix a dia de hui si la suspensió de les proves és una suspensió parcial o total, és a dir, si només caldria repetir l’examen escrit o caldria reiniciar-se des del principi. Com també ha apuntat “que a dia de hui tampoc sabem en quina data es reprendran les oposicions, ni amb quin tribunal ni si es modificaran tot i que hem sol·licitat explicacions”.

“Des del principi, amb el retard de la convocatòria de les proves, fins al final, amb les acusacions de filtració de l’examen, l’organització de l’oposició ha sigut desastrosa. A més, el govern local després d’aquesta mala gestió dels exàmens improvisa i diu que traurà una borsa d’interins de la qual no tenim cap informació a banda de la que ha filtrat de manera interessada als mitjans de comunicació. Els departaments de personal i de seguretat ciutadana han d’assumir totes les errades que estan cometent i per això hem demanat responsabilitats”, ha criticat el regidor.

Bigorra lamenta el desprestigi que ha causat per a l’Ajuntament i per al cos de la policia local, però també la inseguretat que ha generat a tots aquells aspirants que s’han presentat a les oposicions.

“El govern local hauria de resoldre d’una manera clara i contundent el procés actual, dirimint responsabilitats, subsanant les incidències i reprenent les proves el més prompte possible. Portem tres anys de retard amb aquella moció presentada conjuntament amb el grup socialista i aprovada en ple per la qual s’havien de convocar i cobrir aquestes places, així que la situació té una gravetat accentuada per la gestió nefasta del govern municipal”, ha conclòs.