Després que el govern local de Benidorm anunciara fa uns dies les obres a realitzar mitjançant el Pla d’Accessibiliat, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha reclamat en comissió informativa l’actuació pendent sobre les escales del carrer Herrerías, sol·licitades pel grup municipal des de fa més d’un any i mig, per a realitzar una rampa accessible.  

“El govern de Benidorm ha publicitat el seus plans d’Accessibilitat sense que en cap d’ells figure la transformació de les escales del carrer Herrerías en una rampa accessible, com així hem demanat des de maig de 2017 i com així s’havien compromés, segons ens havien contestat per escrit”, ha indicat Bigorra. El regidor ha fet aquestes declaracions després d’haver-ho reclamat en comissió informativa aquest dilluns.

Es refereix així a la petició realitzada pel grup municipal fa més d’any i mig per substituir les escales d’aquesta via per una rampa accessible per permetre una circulació més fluïda de vianants, en especial a aquells que tenen una mobilitat reduïda. Bigorra ha recordat que es tracta d’una demanda veïnal reiterada ja que els vianants utilitzen majoritàriament les escales. Per això es proposava una rampa accessible que possibilitara la baixada de cadires de rodes i persones amb afectació de la mobilitat motora, i la creació d’un nou pas de zebra en el carrer Herrerias des de la vorera en què s’ubica actualment fins a la vorera de davant amb el seu corresponent rebaix.

El regidor d’Obres, González de Zárate, ha respost en comissió que preveu la seua inclusió en el Pla d’Escena Urbana, però Bigorra desconfia. “Els tècnics municipals van contestar en juny de 2017 que aquestes obres s’inclourien en el projecte de ‘Renovació d’Infraestructures Hidràuliques d’aigua potable, aigües residuals i implementació de la xarxa de pluvials en la Via Emilio Ortuño de Benidorm’. Per una part, fa més d’un any d’eixa resposta i encara no s’ha materialitzat el projecte i, per altra part, també es va indicar que entraria en el Pla d’Accessibilitat i ara, sobre la marxa, canvien de pla”.

En qualsevol cas, Bigorra exigeix al govern que cometa les obres d’accessibilitat del carrer Herrerías el més prompte possible “per tractar-se d’un punt molt transitat i de ser una de les demandes dels veïnes i veïnes del centre de Benidorm”.