La Conselleria d’Igualtat destina més d’1,3 milions a polítiques socials de Benidorm en el Pressupost de 2019

El esborrany de pressupostos de la Generalitat per a 2019 destina més d’1,3 milions de manera directa a Benidorm per a millorar les polítiques socials a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que comanda Mónica Oltra. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha destacat que “la Conselleria continua apostant per unes polítiques socials que arriben a tots els benidormers i benidormeres”.  

El detall del projecte dels comptes públics presentat pel govern del Botànic per a 2019 és prou clar: la Viceprèsidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives pressuposta més d’1,3 milions (1.329.991 euros) per a Benidorm entre inversions i finançament de línies directes de suport a diversos programes socials. Concretament, en l’apartat d’inversions del programa de diversitat funcional, la Conselleria destina 50.000 euros per a la reforma de l’edifici que acull el Centre Específic de Persones amb Malaltia Mental (CEEM), el Centre de Rehabilitació e Integració Social (CRIS) i el Centre de dia de Benidorm. Bigorra considera encertada la inversió de Conselleria ja que creu que l’obra és necessària “perquè en diferents ocasions els treballadors i treballadores han advertit que el centre necessita millores”.

Per altra banda, Conselleria dóna continuïtat a les línies d’ajudes habituals que rep Benidorm, però amb pujades de les quanties destinades. Així, dins del programa de Servicis Socials, la línia dedicada a “Finançament d’entitats locals” pressuposta 893.330 euros; el programa de Diversitat Funcional preveu 188.650 euros a la partida “Manteniment de centres d’atenció social per a persones amb diversitat funcional”; el programa Infància i Adolescència atorga 27.583 euros a les “Mesures judicials de joves i adolescents en mitjà obert” i 60.880 euros a l’”Equip específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència”; el programa d’Igualtat de gènere amplia fins a 75.400 euros la quantia destinada a l’agent d’Igualtat, l’antiga agent d’Infodona, i el programa d’Inclusió Social projecta 34.140 euros d’ajuda al “Suport al Funcionament d’oficines d’atenció a persones migrants”.

“En total, la Conselleria destina de manera directa 1,3 milions d’euros a les polítiques socials de Benidorm demostrant una aposta clara i continuista des del principi per l’impuls de tots els programes de caràcter social, igualitari i integrador que aglutina, tant a la nostra ciutat com en tot el territori. Per això, és una demostració clara que aquests pressupostos segueixen posant el focus en les polítiques pensades per a les persones”, ha resumit Bigorra.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *