“La falta de planificació de les necessitats de la policia local, la inexistent previsió de solucions per a pal·liar l’envelliment de la plantilla i el retard permanent en les oposicions a agents per part del govern de Benidorm, a més de les acusacions de filtracions, han donat com a resultat que els entren les presses i plantegen la privatització de manera unilateral com a única solució. Que no compten amb nosaltres per a justificar aquesta nefasta gestió”, ha criticat el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra.

Així ha reaccionat el regidor després que aparegueren en premsa les paraules del regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, en què planteja la privatització de diferents serveis de la policia local com a panacea a la pèrdua de 47 agents enguany per jubilació i a la futura disminució d’altres 31 per idèntic motiu en 2019. Concretament, el regidor de Seguretat Ciutadana afirma que es contractaran controladors d’accés privats a les dependències municipals, una empresa privada de teleoperadors per a gestionar les cridades telefòniques i comunicacions de la central de la Policia Local i la revisió de la condició de la segona activitat dels agents actuals.

“On està el pla de necessitats de la policia local? Quan es resoldrà l’embolic de l’oposició a agents, la convocatòria de la qual el govern de PP i CBM han retardat increïblement des que s’aprovara la nostra moció en el ple de Benidorm?”, es pregunta Bigorra. Es refereix amb aquestes qüestions a l’acord plenari adoptat en agost de 2015, a proposta de Compromís Los Verdes i el grup socialista, que aprovava l’elaboració d’un pla de necessitats materials i de personal del cos de la policia local i la convocatòria per a 2016 de 20 llocs d’agent. “Al principi de la legislatura ja advertíem que feien falta agents de la policia local i per això vam proposar la moció, que es va aprovar, per fer proves fa dos anys. Estem acabant la legislatura i el govern encara no ha finalitzat aquest procés ni està preveient començar altres proves que, a la vista de les jubilacions i amb la nova legislació sobre policia local, són totalment necessàries. I ho vol pal·liar amb privatitzacions? La política de recursos humans de la policia local és un desastre i pot afectar a la seguretat de la ciutadania i a la coordinació del servici”, ha subratllat el regidor de Compromís.

Per a Bigorra, el govern local “ha de desencallar immediatament les proves actuals, ha de convocar noves places davant de les futures baixes i ha de planificar, com ja fa temps que havia d’haver fet, les necessitats de material i personal del cos d’agents municipal de Benidorm”.