Bigorra: “El govern de Benidorm ha guardat en la nevera la modificació de diverses ordenances municipals”

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís los Verdes, Josep Bigorra, ha instat el govern novament en comissió informativa de règim interior a què accelere els tràmits pendents des de fa temps amb les modificacions de diverses ordenances municipals, com la de medi ambient, o les relatives als diferents cursos municipals per igualar les bonificacions oferides, com es va aprovar per una moció del grup municipal.

“La inacció del govern del PP i CBM amb les modificacions que hi ha pendents de les ordenances municipals impedeix que els ciutadans i ciutadanes es beneficien de diferents mesures i bonificacions”, ha indicat Bigorra. Concretament es refereix a què en el ple de setembre de 2016 es va aprovar la moció del grup municipal perquè es canviaren les ordenances fiscals relatives als cursos municipals i així que tinguen tots les mateixes bonificacions. Ja que, ara per ara, depenent del curs al que es matricule la ciutadania, es poden obtindre diferents bonificacions fiscals, o no tindre’n cap. Per exemple, els cursos de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament no tenen les mateixes bonificacions que els de música i dansa o els d’Educació. L’única reunió al respecte es va celebrar el 16 de maig de 2017.

El regidor també ha alertat en comissió informativa de la caiguda en l’oblit de la modificació de l’ordenança de medi ambient. Segons Bigorra, els últims treballs realitzats per la corporació daten de maig de 2017. “Des d’aleshores, totes les al·legacions que hem realitzat els diferents grups municipals descansen en un calaix per voluntat del govern local”, ha criticat.

De manera semblant ocorre amb l’ordenança fiscal número 20, la relativa a l’ús dels espais públics, que proposava que els grans esdeveniments pagaren un cànon mínim de 0,5 euros per entrada, sempre que utilitzaren els espais públics, ja que l’última reunió també data de maig de 2017; o amb l’ordenança fiscal número 17, que havia d’estudiar com modificar les taxes sobre recollida de residus sòlids urbans.

“El govern de Benidorm omet les seues responsabilitats amb els benidormers i benidormeres quan abandona la revisió de les ordenances, els treballs de les quals, ja ha encetat, o quan ni tan sols s’ocupa d’ells, malgrat tindre mocions aprovades, com per exemple, l’ha que havia de d’estudiar la incorporació de la regulació i sanció de les hamaques i para-sols que es deixen abandonats en les platges, i que es va aprovar en el ple d’agost de 2016 gràcies a una moció nostra”, ha indicat. Per tot açò, Bigorra reclama al govern de Benidorm que “assumisca la seua responsabilitat i reinicie o comence, segons el cas, la modificació de les normes municipals que afavoririen tot Benidorm”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *