web analytics

El que va ser fins no fa molt coordinador del departament de Disseny i Imatge de l’Ajuntament de Benidorm, Alejandro Guijarro, ha recollit el premi Bernat de Sarrià de 2018 en un acte que ha tingut lloc a la Biblioteca municipal de Benidorm. La tercera edició d’aquest premi que organitza Compromís per Benidorm ha sigut atorgat valorant la trajectòria professional de Guijarro, amb una aportació més que destacable a la reordenació, unificació, actualització i promoció de la imatge de Benidorm. A més, durant l’acte s’ha desvetlat que la ‘Mangrana Agra’ d’enguany ha recaigut en el regidor de Festes i Recursos Humans de l’Ajuntament, Jesús Carrobles, per la discutible gestió que ha tingut al capdavant de les festes de la ciutat.

De la mà del regidor de Compromís, Josep Bigorra, el dissenyador Alejandro Guijarro ha rebut el premi de la tercera edició del guardó Bernat de Sarrià. El  motiu del fallo del jurat ha sigut la valoració de la destacada trajectòria professional de Guijarro, dedicant gran part de la seua carrera professional a millorar el disseny de Benidorm des de l’Ajuntament, fins i tot abans de la creació del departament de Disseny i Imatge, que ell mateix va comandar fins a la seua jubilació.

A més, el jurat, conformat pels guanyadors de la primera i segona edició, Esperanza Rodríguez, Jaume Fuster i Joan Fuster i personalitats destacades de Benidorm com Mireia Llinares, Francisco Amillo i Jaume Ripoll, també ha destacat que, a més de la tasca efectuada pel consistori municipal, sempre buscant l’avantguarda i la innovació amb els seus projectes, tant els realitzats com els que encara quedarien per desenvolupar, seria mereixedor del premi per altres treballs, com la participació activa en el disseny dels estands de FITUR o en diferents campanyes corporatives per a millorar la imatge de la ciutat.

“El número de treballs realitzats per a la millora de la imatge de Benidorm per Alejandro Guijarro durant més de 40 anys és incalculable i el seu caràcter inconformista ha deixat una gran empremta en la ciutat”, ha indicat Bigorra en els seus agraïments cap a Guijarro. Per la seua banda, el guardonat ha expressat la seua alegria i agraïments pel premi, esplaiant-se en les nombroses aportacions i treballs que ha realitzat dins i fora de l’Ajuntament de Benidorm.

‘Mangrana Agra’

A més del premi positiu, l’acte ha desvetlat la menció ‘Mangrana Agra’ de 2018. Entregada a aquelles persones o entitats amb una aportació escassa o negativa per a la ciutat durant l’any en curs, enguany ha anat a parar a Jesús Carrobles Blanco, regidor de Festes i de Recursos Humans de l’Ajuntament de Benidorm.

Concretament es justifica aquesta menció crítica per a Carrobles per haver tingut una trajectòria més que discutible al capdavant de la regidoria de Festes. A més de gestions econòmiques difícils de justificar, com la contractació de la plaça de Nadal o la contractació de la il·luminació de les festes nadalenques; les modificacions realitzades en el món de la festa, de vegades sense consens amb les entitats festeres, i, més recentment, per l’actuació efectuada amb la carrossa que es va quedar atrapada en el desfile de carrosses de les Festes Majors Patronals de Benidorm.