web analytics

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat hui la concessió de les subvencions a l’adquisició de mitjans materials per a les policies locals dels Ajuntaments que així ho han sol·licitat. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, després de llegir el llistat de municipis amb ajuda concedida, ha comprovat que Benidorm ni tan sols ha presentat petició per obtindre aquesta subvenció, que haguera ajudat a pagar despeses de material del cos local de seguretat.

“Algun membre del govern municipal hauria d’explicar per què Benidorm, tenint com té cos de policia local, ni tan sols ha fet la gestió per a demanar l’ajuda que convocava la Generalitat per a pagar gastos de material de la policia”, ha preguntat Bigorra després de comprovar que hi ha hagut 75 municipis que sí que han sol·licitat i rebut aquesta subvenció, fins i tot de la Marina Baixa.

La convocatòria d’ajudes de la Generalitat, publicada en novembre, oferia la possibilitat de subvencionar despeses produïdes en 2018, sempre que foren destinades a l’adquisició de material d’ús pels cossos de policia local dels ajuntaments. El regidor de Compromís ha comprovat que el govern local, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana, ha tingut despeses d’uniformes, d’una impressora per a l’etilòmetre o de subministrament d’un furgó per als atestats, entre d’altres i, al seu parer, sí que podria haver optat a l’ajuda convocada: “El cos de la policia local té unes necessitats de material lògiques per a desenvolupar correctament el bon treball que realitzen i enguany algunes d’aquestes necessitats s’han cobert amb diferents compres i adquisicions. Si el govern de Benidorm haguera estat pendent de les subvencions que destinava la Generalitat per a aquesta adquisició de material, haguera estalviat uns diners a les arques públiques, és a dir, a tots els benidormers i benidormeres”.

Bigorra ha sumat aquesta no-sol·licitud de subvenció al que considera “nefasta gestió” del govern municipal respecte a la policia local. “Fa poc criticàvem la falta de planificació al respecte de les jubilacions dels agents de la policia local, que pot comportar privatitzacions del servici; la manca d’un pla de necessitats de personal i material del cos municipal, i la lentitud política per desencallar les oposicions viciades a unes places d’agents que venen amb dos anys de retard. Açò, la no-sol·licitud de subvencions, és un suma i segueix d’una gestió molt qüestionable del govern de PP i CBM respect a la nostra policia local”.