web analytics

En gener d’enguany la Diputació d’Alacant va concedir una subvenció de 62.521 euros per a plantar 300 arbres a l’avinguda de l’alcalde Vicente Pérez Devesa. S’acaba l’any i el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, es pregunta què s’ha fet d’aquest projecte i quan pensa fer-lo efectiu el govern de PP i CBM, sobretot tenint en compte que l’època de plantació ja ha passat.

En agost de 2017, els tècnics de l’Ajuntament van elaborar un projecte anomenat “Restauració paisatgística mitjançant la plantació d’arbreda de tipuanes a l’Avinguda Vicente Pérez Devesa” que tenia com a objectiu plantar 300 arbres en aquesta avinguda per a substituir l’arbrat danyat i resec que predomina en el vial. A més, el projecte també incloïa la instal·lació d’un rec per degoteig. En gener de 2018 la Diputació d’Alacant va concedir una subvenció de 62.521 euros per a tal objectiu, però acaba l’any i no hi hagut cap moviment al respecte.

“A principis de 2018 el senyor González de Zárate va explicar als mitjans de comunicació que es crearien unes zones d’ombra en l’avinguda Vicente Pérez Devesa i que es transitaria per aquesta via d’una manera més agradable. Doncs bé, l’època de plantació ha passat ja i ni rastre de la subvenció ni de cap dels 300 arbres tan necessaris ni del nou reg”, ha denunciat el regidor de Compromís.

Bigorra es refereix per temps de plantació a què l’arbre triat, la tipuana, es planta durant la tardor. Per tant, el regidor preveu que, com a mínim, no hi haurà nous arbres en la zona fins a l’últim trimestre de l’any que ve, “deixant un altre estiu sufocant per a tots els passejants d’aquesta gran entrada de Ponent”.

El regidor considera necessari “que el govern aclarisca el més prompte possible què ha ocorregut amb la subvenció i quan pensa dotar dels arbres aquesta gran avinguda de Benidorm” i lamenta que “s’haja convertit en una nova promesa incomplida del govern de PP i CBM pel que respecta al medi ambient, com la caiguda en l’oblit de la modificació de l’ordenança municipal d’aquest àmbit o la no-creació del catàleg d’arbres monumentals de la ciutat, que s’havia de realitzar gràcies a una moció de Compromís Los Verdes o la inexistent replantació de les palmeres que falten en la ciutat com vam sol·licitar fa temps”.