web analytics

El ple de desembre comptava amb una moció del grup municipal Compromís Los Verdes per a què Benidorm fóra declarada espai lliure de feixisme, racisme i xenofòbia. Malauradament, PP i C’s han demanat la retirada de la moció i així s’ha evitat que prosperara aquesta declaració institucional. D’altra banda sí que s’ha aprovat per unanimitat l’altra moció que presentava Compromís que pretén senyalitzar per la ciutat el recorregut pel qual discorria la Séquia Mare.

Com a l’Ajuntament d’Alacant, on la proposta de Compromís va obtindre l’abstenció del PP i C’s, els mateixos partits tampoc han estat amb la proposta del grup valencianista en el ple de Benidorm per a declarar la ciutat com a espai lliure de feixisme, racisme i xenofòbia. Els portaveus dels grup popular i de Ciudadanos han considerat que aquesta proposta no caldria debatre-la en tractar-se Benidorm d’una ciutat on no hi ha feixisme i han demanat la retirada, que ha prosperat amb els seus vots i els de CBM i el regidor no-adscrit Leopoldo Bernabéu. Josep Bigorra, regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes ha lamentat que ni tan sols es votara la moció i ha explicat que “precisament per constatar que Benidorm és una ciutat tolerant i que vetla pel respecte i la bona convivència, no s’hauria demanat la retirada i que tots els grups l’hagueren votada a favor”. Per això, el regidor no entén la postura de PP i C’s i es mostra preocupat “perquè sí que existeix un alarmant augment del racisme i la xenofòbia en la societat i el creixement de grups d’ultradreta a Europa, a Espanya i a la nostra terra i els grups de la dreta de Benidorm han fet que es perda una bona oportunitat per dir no a tot això”.

La declaració institucional retirada contemplava la prohibició de qualsevol activitat discriminatòria o que fomente l’odi a determinats grups de població per motius ètnics, de procedència o d’orientació sexual; i regularització d’un règim sancionador, la creació de campanyes antirumors i mostrar rebuig públic a tota manifestació o activitat xenòfoba o racista, ara i en el futur, quan aquesta provinga de grups vinculats a plataformes feixistes i racistes.

Moció per senyalitzar la Séquia Mare

D’altra banda, el ple de desembre, celebrat l’últim dia de l’any, ha aprovat l’altra moció del grup municipal, que busca, previ estudi realitzat pels tècnics de l’Ajuntament, la senyalització dels vials del terme municipal de Benidorm pels quals discorria el ‘Reg Major de l’Alfàs’, conegut com a ‘Séquia Mare’ per a ressenyar el seu recorregut i recordar la importància que va tenir per a la ciutat.

Bigorra ha recordat la rellevància i història d’aquesta infraestructura hídrica, creada l’1 d’abril de 1666 per la senyora Beatriu Fajardo de Mendoza, per a la ciutat, ja que va aconseguir pal·liar en gran manera els problemes d’abastiment d’aigua de Benidorm, possibilitant la refundació i repoblació de la ciutat.