El portaveu de Compromís-Los Verdes, Josep Bigorra, presentarà una moció a ple per tractar de fer més assequibles els lloguers de llarga durada a Benidorm. Ho farà servint-se de l’últim Reial decret llei de desembre, on s’ha introduït un nou apartat a l’article 74 del Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. Així, preveu la bonificació de fins al 95% en la quota íntegra de l’IBI d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatges.

Segons recull la moció, que es presentarà per registre aquest mateix dimecres, els ajuntaments tenen la possibilitat d’introduir aquesta ajuda en l’ordenança fiscal per als habitatges amb renda limitada per una norma jurídica. D’aquesta manera, es busca rebaixar el cost per al propietari del pis i que puga repercutir en el preu del lloguer mensual.

És per això que demana que els tècnics municipals estudien aquesta bonificació així com el percentatge òptim que es podria aplicar a la ciutat.

Bigorra recorda la pujada que està tenint lloc en ciutats turístiques, tenint en compte que a Benidorm “en dos anys el preu del metre quadrat de l’habitatge per a lloguer ha crescut un 19,75%”, segons l’Índex Immobiliari Fotocasa. Així, al gener de 2016 el preu era 6,68 euros per metre quadrat i al desembre de 2018, de 8,32 euros el metre quadrat.

Amb tot, el regidor va recordar que al gener de l’any anterior ja es va aprovar una moció d’aquest grup per ampliar les bonificacions de l’impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), cosa que encara no està en marxa ja que la modificació de l’ordenança fiscal encara no s’ha arribat ni a plantejar en el ple.

(font: AlicantePlaza)