Bigorra: “El govern de Benidorm externalitza els informes sobre expropiacions i recauen en qui ja va fer dubtoses taxacions de l’estació d’autobusos”

“Les loteries de Nadal i Reis ja han passat però sembla que algú sempre és agraciat amb la pedrea dels contractes del govern de PP i CBM”, ha assenyalat de manera irònica el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, en referència a la segura adjudicació de la contractació externa de la realització d’informes sobre planejament urbanístic i expedients d’expropiació i patrimoni a ‘Laboratorio de Arquitectura y Territorio SLP’, la mateixa empresa que va realitzar la comprovació dubtosa de la valoració errònia de l’estació d’autobusos elaborada per l’arquitecte municipal.

Un contracte de 40.000 euros més IVA per any durant dos anys i dos més de pròrroga són les característiques bàsiques de la licitació del contracte extern de realització de memòries i informes de viabilitat i sostenibilitat econòmica d’instruments de planejament, gestió i equidistribució, d’expedients d’expropiació del patrimoni públic municipal el sòl del que hui s’ha obert l’últim sobre en mesa de contractació. L’obertura del sobre B, de caràcter públic, ha servit per comprovar que l’única empresa presentada a aquest procediment, ‘Laboratorio de Arquitectura y Territorio SLP’ ha presentat una oferta econòmica de 37.950 euros sense IVA per any.

La futura adjudicatària és la mateixa que ja es va quedar anteriors contractes d’elaboració d’informes de l’Ajuntament de Benidorm. Concretament, el de taxació d’informes pericials en impostos de plusvàlues, per 17.925 euros, atorgat en 2017, o l’anterior i polèmic informe que determinava si s’havia fet correctament la valoració de l’estació d’autobusos realitzada per l’arquitecte municipal. Aquest últim document certificava aquesta última valoració tot i que emprava valors de l’ICIO inexistents i que després va rebaixar enormement la valoració realitzada per una empresa taxadora certificada pel Banc d’Espanya, passant dels 35,4 milions als 25,4 milions d’euros.

“Quina casualitat que quan el govern de PP i CBM fa contractacions externes sobre urbanisme, a les quals ens oposem, quasi sempre van a parar a la mateixa empresa i quina casualitat que siga la mateixa empresa que va fer una comprovació tan dubtosa de la valoració de l’estació d’autobusos de Benidorm”, ha criticat Bigorra i ha afegit que “l’oferta de contractació li atorgarà una quantitat fixa en lloc d’establir un preu unitari per informe, afavorint clarament a l’empresa adjudicada”. El regidor de Compromís ha afegit com a dada que per primera vegada no es va convocar als membres de la corporació municipal a l’obertura del sobre A de la mesa de contractació.

A més, el regidor ha assenyalat que aquesta contractació és “una més de les externalitzacions que està realitzant el PP i CBM amb els contractes de Benidorm”. S’ha referit així a què hui també s’ha obert el sobre d’ofertes econòmiques del contracte d’assistència externa ambiental per a la redacció, tramitació i execució del planejament i les obres públiques, en què només s’ha presentat una empresa, o que fa un parell de mesos el govern local va contractar una empresa externa, a través de la concessionària del servici d’aigua potable i clavegueram, per al control de les obres de l’Avinguda Mediterráneo. Cal recordar que aquesta última empresa és Guía Consultores SLP, que també se li va encarregar la redacció del Pla d’Estacionament Sostenible (PES), el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i el Pla de Transport Urbà Sostenible (PTUS). “Sembla que quan es tracta de privatitzar i de confiar en els mateixos, el govern municipal cada dia és més expert”, ha finalitzat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *