“Davant les últimes privatitzacions dels servicis de planejament urbanístic de l’Ajuntament de Benidorm i de les que el govern de PP i CBM puga fer en un futur, hem sol·licitat en comissió informativa que s’elabore un Pla de Recursos Humans que vetle per dotar els departaments de l’administració local amb personal suficient de caràcter públic”, ha indicat el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra.

Un Pla de Recursos Humans de l’Ajuntament de Benidorm a mitjà termini que assegure que la prestació de servicis de l’administració local continue realitzant-se amb personal públic, sense recórrer a empreses externes. Eixa ha sigut la proposta de Bigorra en la comissió informativa de règim interior, davant l’evasiva contestació de l’alcalde-president de la comissió que no ha respost si hi haurà en el futur més privatitzacions de departaments de l’Ajuntament de Benidorm, com així preguntava el regidor de Compromís Los Verdes.

Bigorra ha plantejat aquesta qüestió i sol·licitud, continuant amb les crítiques cap a l’externalització de diversos servicis del departament d’urbanisme. Cal recordar que recentment el govern local ha adjudicat dos contractes que externalitzen la redacció, tramitació i execució del planejament i les obres públiques, i la realització d’informes sobre planejament urbanístic i expedients d’expropiació i patrimoni, ambdós del departament d’Urbanisme. I que aquest últim contracte, de vora 40.000 euros més IVA per any durant dos anys i dos més de pròrroga, ha sigut polèmic perquè ha anat a parar a ‘Laboratorio de Arquitectura y Territorio SLP’, empresa que ja s’havia encarregat d’elaborar la taxació d’informes pericials en impostos de plusvàlues, per 17.925 euros, atorgat en 2017, i el controvertit informe que determinava si s’havia fet correctament la valoració de l’estació d’autobusos realitzada per l’arquitecte municipal.

“Per una part, amb la proposta d’aquest Pla de Personal volem evitar que el govern local seguisca desmantellant a poc a poc els departaments de l’Ajuntament de Benidorm, externalitzant servicis, i per una altra part, com hem assenyalat en alguna ocasió, volem assegurar que els diferents servicis de l’administració local compten amb el personal públic suficient per tindre un funcionament intern òptim i beneficiós per a la ciutadania”, ha indicat el regidor.

Relacionat amb les contractacions externes d’urbanisme i la política de personal, Bigorra també ha criticat les paraules de la regidora d’Urbanisme, Lourdes Caselles en la comissió de la setmana passada, que venen reflectides en l’acta actual, on assenyalava que els tècnics d’Enginyeria i Urbanisme no tenien ni l’especialització ni l’experiència necessària per dur aquestes tasques i per això s’ha produït la contractació externa. El regidor ha censurat aquestes paraules i ha instat a Caselles a què justifique amb informes tècniques les seues “desafortunades” paraules.