L’auditoria encarregada per l’Ajuntament, arran d’una moció de l’oposició, sobre l’expropiació dels terrenys del Moralet, indica en les seues conclusions que possiblement s’hagen pagat 155.907,58 euros de més en concepte d’interessos per l’expropiació a l’empresa d’Enrique Ortiz, ‘Iniciativas Comerciales de Benidorm S.L.’ (INCOBE). El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha preguntat al respecte en comissió informativa i ha sol·licitat que l’Ajuntament recupere els diners pagats de més, si s’ha incorregut en eixe error.

Un excés de 155.907,58 euros entre el demanat i concedit a INCOBE per l’Ajuntament de Benidorm en concepte d’interessos per l’expropiació del terrenys de la partida del Moralet per haver-se computat doblement és el que assenyalat en les conclusions l’auditoria sobre el pagament del justipreu d’aquesta expropiació, efectuada per Mazars. És més, el document indica que l’Ajuntament ni va formular al·legacions ni va impugnar la liquidació efectuada.

Aquest informe ha passat com a assumpte per a donar compte en la sessió de la comissió de règim interior celebrada hui dimecres. I ha sigut en aquest moment en el que el regidor de Compromís ha requerit explicacions al respecte, és a dir, si l’afirmació de l’auditoria del pagament doble a Ortiz és certa i, per tant, si l’administració ha incorregut en eixe error. “En cas que es confirme que efectivament el govern local de PP i CBM ha autoritzat pagar de més 155.000 i escaig euros a Ortiz, exigim que les arques públiques recuperen aquests diners immediatament”, ha demanat en comissió. La resposta del govern local ha sigut que s’elaboraran els informes jurídics i econòmics pertinents sobre l’auditoria en sí, sense entrar en la qüestió concreta per la que ha preguntat Bigorra.

Cal recordar que l’Ajuntament de Benidorm va acabar pagant quasi sis milions d’euros per l’expropiació dels terrenys del Moralet, quantitat fixada pels tribunals després que el govern municipal anterior fixara un justipreu de poc més de 73.000 euros i de què l’empresa INCOBE demanara 50 milions al respecte. A més dels sis milions, s’han pagat quasi 1,5 milions en concepte d’interessos a INCOBE i ací és on estarien inclosos els 155.000 euros duplicats en el pagament.

“Creiem que ja han eixit prou diners de les butxaques de tots els benidormers i benidormeres per a pagar al senyor Ortiz sobre l’expropiació del Moralet, que tan malament gestionada ha estat des del principi a la fi. Així que exigim recuperar el pagat de més, si finalment es confirma, i que es donen explicacions i aclarisquen responsabilitats per aquest error en els càlculs”, ha indicat Bigorra.