Recentment el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat l’assignació de 2019 que la Generalitat atorga als municipis de la Comunitat Valenciana corresponent al Fons de Cooperació Municipal. Concretament a Benidorm enguany li corresponen 387.832 euros, xifra semblant als dos anys anteriors des que es va crear el Fons. En eixe sentit, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat per escrit al govern local que aclarisca a què es destinaran aquests diners, quina finalitat van tindre en anys anteriors i que reclame l’aportació que hauria de fer la Diputació d’Alacant a aquest fons i que encara no ha realitzat.

“Desconeixem a què ha dedicat el govern municipal l’aportació de la Generalitat del Fons de Cooperació Municipal dels anys 2018 i 2017 i tampoc sabem a què destinarà els més 387.000 euros que rebrem enguany. Per això, en ares de la transparència municipal i per conéixer en quines partides i programes ha invertit la subvenció rebuda hem preguntat per escrit”, ha indicat Bigorra.

Es refereix així a què dimarts el Diari Oficial de la Generalitat va publicar que la Generalitat assignava, seguint criteris de població i dins del llistat de tots els municipis valencians, 387.832 euros a Benidorm per a 2019 corresponents al Fons de Cooperació Municipal. Cal recordar que, des que es va crear el Fons per l’ens autonòmic en 2017, s’han assignat 384.280 euros en eixe any i 386.276 euros en 2018 a la ciutat turística. En total, en tres anys la Generalitat destina a Benidorm 1.158.388 euros en concepte d’aquest fons territorial.

Però la dotació del fons no hauria de correspondre únicament a la Generalitat, sinó que la Diputació també hauria de fer la seua consignació, com així preveu la llei de creació del fons. Per aquesta qüestió també ha preguntat el regidor de Compromís al govern municipal: “Les Diputacions de Castelló i de València es van adherir al Fons de Cooperació Municipal i, per tant, aporten anualment diners als seus municipis. En canvi, la Diputació d’Alacant, governada pel PP, no s’ha adherit i per aquesta irresponsabilitat Benidorm perd diners anualment. En eixe sentit, preguntem al govern de la ciutat si ha requerit en algun moment a la institució provincial els diners que ens correspondrien i, en qualsevol cas, des de Compromís Los Verdes exigim que els reclame”.

Segons Bigorra, l’aportació que hauria de fer la Diputació cap a la ciutat turística hauria de ser almenys idèntica a la que realitza la Generalitat, per la qual cosa, en la seua opinió “durant aquests tres anys hem perdut una inversió de més d’un milió d’euros”.