El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra,  ha tornat a demanar per escrit que es realitze la rampa accessible que substituïsca les escales del carrer Herrerías, aprofitant el tall de trànsit d’aquesta via que ha comunicat el govern local recentment a la premsa. “Portem des de 2017 reclamant aquesta obra necessària i el govern del PP i CBM encara no l’han duta a terme”, ha criticat.  

Fa quasi dos anys el grup municipal va demanar, en atenció a diverses queixes veïnals, substituir les escales del Carrer Herrrerías per una rampa accessible per permetre una circulació més fluïda de vianants, en especial a aquells que tenen una mobilitat reduïda. En aquesta petició es proposava una rampa accessible que possibilitara la baixada de cadires de rodes i persones amb afectació de la mobilitat motora, i la creació d’un nou pas de zebra en el carrer Herrerías des de la vorera en què s’ubica actualment fins a la vorera de davant amb el seu corresponent rebaix.

Ara, el govern municipal ha anunciat a la premsa el tall del carrer Herrerías fins el 15 de març per les obres que s’han de cometre a l’avinguda Mediterráneo i, per això, el regidor de Compromís ha pensat que és el millor moment per reiterar la petició: “Tots sabem com de molestes són les obres que tenen lloc a la via pública i que tallen carrers pel que fa a la mobilitat. Nosaltres no volem que es talle dos vegades un carrer tan cèntric i transitat com el carrer Herrerías i per aquest motiu pensem que l’obra necessària de la rampa accessible que sol·licitem des de fa tant de temps es podria realitzar ara que el govern local ha decidit tallar el carrer per les obres de l’avinguda Mediterráneo”.

El regidor considera que, “si com han contestat en diverses ocasions des de la regidoria d’Obres i Mobilitat, les obres estaven previstes en diferents plans, des del d’Accessibilitat, al d’Infraestructures Hidràuliques o el d’Escena Urbana, però encara el govern local no ha fet absolutament res, almenys significa que està planificat i realitzat el projecte. Per tant, és factible que el govern de PP i CBM realitze la rampa accessible ara. I si no la comet, és que quan deia que tenia les obres previstes, realment no era així”.

La reinvidicació d’aquesta rampa accessible és una petició reiterada de Bigorra, que el regidor considera “urgent i necessària” per tractar-se d’un punt molt transitat i de ser una de les demandes dels veïnes i veïnes del centre de Benidorm. Per això, en cas de què el govern local no realitze aquesta obra, el regidor de Compromís es compromet a dur-la a terme en la pròxima legislatura si la coalició forma part del govern municipal.