Davant d’una Casa del Fester plena de gent, Compromís per Benidorm ha presentat la seua candidatura per a les pròximes eleccions municipals. Encapçalats per l’alcaldable Josep Bigorra, i amb el suport de la diputada de la legislatura anterior, Marian Campello, i del diputat de les Corts, Josep Nadal, tots els i les membres de la llista s’han presentat al públic, amb parlaments dels cinc primers per ordre invers: Maria Serra, Alex Campoy, Vicent Pérez, Espe Devesa i Bigorra, que ha rematat l’acte amb una intervenció en què ha destacat el treball realitzat durant tota la legislatura a l’Ajuntament “que volem ampliar des del govern els pròxims quatre anys”.  

“Vos vam dir en 2015 que si entràvem a l’Ajuntament treballaríem per Benidorm i vaja que sí hem treballat per la ciutat!”. Així començava Josep Bigorra el discurs de presentació de la llista, després de les intervencions dels diputats i dels la resta dels 25 membres de la candidatura de Compromís, i després de recordar que hui és el dia contra la LGTBFòbia, del qual la coalició ha presumit de que la ciutat té el primer pla contra la LGTBFòbia gràcies a una moció de Compromís.

Tot seguit ha recordat que “votar a Compromís ix rendible” perquè l’únic regidor que hi ha hagut a l’Ajuntament ha presentat més de 100 mocions en quatre anys. “Imagineu si som més regidores i regidors. Eixe treball es multiplicaria per dos, per tres, per quatre o pels que decidiu amb els vostres vots”, ha indicat, apel·lant a la necessitat d’ampliar la representació a l’Ajuntament per poder governar.

A continuació ha repassat algunes de les accions aconseguides d’aquest treball, com la rehabilitació del Parc de l’Aigüera, la posada en marxa del voluntariat pel valencià, la creació del consell de persones amb diversitat funcional, la bonificació en l’impost de matriculació en els vehicles propulsats amb energia verda o les denúncies davant de Fiscalia de les irregularitats del PP, com el cas dels estands de Fitur, valorat en 1,6 milions a Benidorm, el famós ‘papelito’ de l’estació d’autobusos o la no-construcció de l’Escola d’Adults a l’Edifici del Mercat Municipal, per la qual les arques públiques havien d’haver rebut més de 532.000 euros i que Compromís seguix reclamant.

“Però també s’han aprovat més mocions nostres i el PP no les ha posat en marxa des del govern”, ha continuat per indicar que la falta de més habitatges de lloguer social, que no s’hagen incorporat encara més policies locals, la manca de conservació de les fonts històriques de la ciutat o que continue el caos d’hamaques i sombrilles de la primera línia de platja “són conseqüència de que iniciatives nostres, aprovades en ple, el govern del PP i CBM no ha volgut executar-les”.

Per aquest motiu, quan Bigorra ha exposat els punts claus del programa a futur, ha indicat que en primer lloc impulsaran tot allò que “ens han bloquejat aquesta legislatura”. En segon lloc s’ha compromés a destinar més diners a gasto social destinat a les associacions, a ampliar el centre social Pepita Esperanza fent la seua segona fase, a revisar els contractes actuals dels servicis de l’Ajuntament per a recuperar-los per a la gestió pública, a aconseguir que Benidorm siga “d’una vegada per totes” Municipi Turístic per llei, a elaborar un segell de qualitat de la indústria turística de Benidorm per a reconèixer aquells que compleixen amb les condicions laborals de treballadores i treballadors turístics, a impulsar un alberg o menjador social, a protegir el medi ambient i en especial el parc natural de la Serra Gelada i l’illa de l’especulació urbanística, a protegir el xicotet comerç i millorar les instal·lacions del mercat municipal, o a impulsar avantatges fiscals de caràcter mediambiental y social en els impostos de la ciutat.

Bigorra ha donat les gràcies a tots els assistents, als companys i companyes de Compromís per Benidorm i als diputats Marian Campello i Josep Nadal. Aquests, en les seues intervencions anteriors han destacat també el treball “incansable” que Compromís ha fet en la ciutat. Nadal ha volgut subratllar que “el canvi a Benidorm és imparable i ve de la mà de Compromís”, mentre que Campello ha explicat que “sempre que Benidorm ho ha necessitat, Compromís ha estat ahí” i que “seguirà estant al costat de les totes les reivindicacions que vinguen, com hem portat la de les cambreres de pis”. A més han recordat que Compromís també es presenta a les eleccions europees amb la coalició de més de deu partits de tot l’estat anomenada Compromís per Europa.

Finalment, l’alcaldable ha fet una cridat al vot per la coalició “per seguir treballant per Benidorm de manera Imparable, amb més força i més companys i companyes, pel Benidorm que ve” el pròxim 26 de maig.